Snijd de flespompoen & champignons in mini blokjes (dus echt klein! circa 1 x 1 cm). Snijd de sjalot & knoflook fijn.
Giet een scheutje olie in een pan en fruit de fijngesneden sjalot & knoflook circa 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden pompoen & champignon toe. Laat dit even meebakken & blus dan af met een flinke scheut witte wijn. Laat dit voor circa 3 min. pruttelen. Voeg dan 200 ml water toe samen met de tijm & laat de groentenblokjes gaar koken op hoog vuur in circa 5 min. (water is bijna allemaal opgelost)
Kook in de tussentijd de parelcouscous gaar volgens de achterkant van de verpakking. Voeg alleen 2 paddenstoelenbouillonblokjes toe aan het water voor de smaak (je kookt het dus als het ware in paddenstoelenbouillon).
Als het goed is, is alle vocht ingetrokken in de parelcouscous. Doe dit in een grote kom. Voeg het pompoen-champignonmengsel toe. Voeg de truffelpesto toe & maak op smaak met peper en zout. Meng goed door.
Schep de parelcouscous op een bord. Serveer met een halve burrata pp, fijngehakte pistachenootjes, citroenzest, chilivlokken & truffelolie.
Extra:
Voor de liefhebbers kan de parelcouscous worden geserveerd met groene asperges. Giet een scheutje olie in een grote koekenpan. Grill de groene asperges voor circa 5 min. op middelhoog vuur. Voeg 200 ml water toe met 1 fijngemalen paddenstoelbouillonblokje. Laat dit nu inkoken op medium vuur voor circa 5 min. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.