Ga terug

Rendang gehaktballen

Porties 20 stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediƫnten

Gehaktballen

  • 700 g rundgehakt
  • 3 el ketjap
  • flinke snuf peper & zout
  • 5 el paneermeel

Rendang boemboe mix

  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl laos
  • 1 tl koriander
  • 1 tl komijn
  • duim gember
  • 3 sjalot geschild
  • 3 teentjes knoflook geschild
  • 1 of 2 rode pepers
  • 5 kemirinoten
  • 400 ml kokosmelk
  • 5 blaadjes kaffir limoenblaadjes liefst vers ingevroren van de TOKO

Instructies

  • Kneed het rundgehakt samen met de ketjap, peper & zout & paneermeel met je handen door elkaar. Draai er circa 20 ballen van.
  • Mix met een keukenmachine of staafmixer alle ingrediĆ«nten voor de boemboe (excl. de kokosmelk) met elkaar tot een massa.
  • Giet een scheutje olie in een grote braadpan. Leg de ballen erin en bak rondom bruin (hoeven nog niet gaar te zijn!). Verwijder de ballen met 2 lepels uit de pan.
  • Schep de boemboe in de pan en fruit voor circa 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en meng goed door elkaar (evt. vastgeplakte restjes van de pan weer los maken). Leg de ballen in de pan & voeg water toe tot ze bijna onder staan (zo'n 250 ml). Voeg de limoenblaadjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur koken voor circa 20/25 min. Serveer met rijst, atjar & een groenten zoals boontjes. Smakelijk!!