Ga terug

Zoete aardappelfrietjes

Recept voor krokante zoete aardappelfrietjes uit de oven
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur

Materiaal/apparatuur

  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Mengkom
  • Oven

Ingrediƫnten

  • 1 kg zoete aardappel
  • 1 el olijfolie
  • 2 el gerookte paprikapoeder
  • 2 el knoflookpoeder
  • 2 el paneermeel/polenta
  • peper en zout naar smaak
  • peterselie naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd frietjes van de zoete aardappel (laat de schil eraan!) en doe deze in een grote kom. Bij de frietjes geldt: hoe dunner, hoe krokanter.
  • Meng 1 el olijfolie erdoorheen, zodat alle frietjes bedekt zijn. Doe daarna de gerookte paprika- en knoflookpoeder erbij en hussel om. Leg de frietjes zoveel mogelijk gespreid op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak/rooster de frietjes in ongeveer 30 minuten op 220 graden. Keer 1 tot 2 keer de frietjes even om. Deze tijd is geheel afhankelijk van je oven en de factoren die meespelen (dikte frietje etc.). Kijk dus goed naar de frietjes: zijn ze nog heel zacht en zompig, laat ze dan gewoon langer in de oven tot ze krokant zijn. Als je denkt dat de frietjes bijna klaar zijn en nog ongeveer 10 minuutjes moeten, strooi er dan 2 el polenta of paneermeel overheen voor een extra crunchy effect.
  • Bestrooi als het klaar is, en de frietjes dus krokant zijn, met wat peterselie en peper en zout naar wens (zout niet van tevoren al doen: kan ervoor zorgen dat vocht uit de aardappel trekt en dan worden ze minder krokant).