Recept voor krokante zoete aardappelfrietjes uit de oven
Servings 4personen
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
Mengkom
Oven
Ingredients
1kgzoete aardappel
1elolijfolie
2 elgerookte paprikapoeder
2 elknoflookpoeder
2elpaneermeel/polenta
peper en zoutnaar smaak
peterselienaar smaak
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd frietjes van de zoete aardappel (laat de schil eraan!) en doe deze in een grote kom. Bij de frietjes geldt: hoe dunner, hoe krokanter.
Meng 1 el olijfolie erdoorheen, zodat alle frietjes bedekt zijn. Doe daarna de gerookte paprika- en knoflookpoeder erbij en hussel om. Leg de frietjes zoveel mogelijk gespreid op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak/rooster de frietjes in ongeveer 30 minuten op 220 graden. Keer 1 tot 2 keer de frietjes even om. Deze tijd is geheel afhankelijk van je oven en de factoren die meespelen (dikte frietje etc.). Kijk dus goed naar de frietjes: zijn ze nog heel zacht en zompig, laat ze dan gewoon langer in de oven tot ze krokant zijn. Als je denkt dat de frietjes bijna klaar zijn en nog ongeveer 10 minuutjes moeten, strooi er dan 2 el polenta of paneermeel overheen voor een extra crunchy effect.
Bestrooi als het klaar is, en de frietjes dus krokant zijn, met wat peterselie en peper en zout naar wens (zout niet van tevoren al doen: kan ervoor zorgen dat vocht uit de aardappel trekt en dan worden ze minder krokant).