Ga terug

Pepernoten boterkoek

Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 35 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Mixer
  • Bakvorm

Ingrediƫnten

  • 200 g pepernotenboter Looman Salades
  • 125 g roomboter
  • 250 g bloem
  • 200 g suiker
  • 1 tl koekkruiden
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 15 pepernoten

Vervanging voor pepernotenboter

  • 125 g extra roomboter
  • 1,5 el extra koekkruiden
  • 10 pepernoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stop alle ingrediĆ«nten exclusief de pepernoten en het eitje in een mengkom en mix tot een geheel (het is best een stevige mix).
  • Vet de bakvorm in en giet de mix erin. Hussel een eitje door elkaar en smeer de bovenkant van de boterkoek met een kwastje in met het ei. Verdeel de pepernoten over de bovenkant van de boterkoek. Zet in de oven voor circa 35 minuten.

Vervanging voor pepernotenboter

  • Herhaal stap 1 en 2 van hierboven. Alleen bij stap 2 mix je nu de extra roomboter en koekkruiden erbij.
  • Breek de pepernoten in stukjes (dit doe je met behulp van een hakmolen of door de pepernoten in een doek te rollen en hier op te slaan met je deegroller). Doe deze stukjes in de boterkoekmix.
  • Herhaal stap 3 van hierboven.