Snijd de ui & knoflook fijn. Snijd halve maantjes van de bleekselderij. Schil de bospenen en snijd in mini blokjes. Snijd de basilicum fijn.
Fruit de fijngesneden ui en knoflook in een grote braadpan op laag/middelhoog vuur voor circa 2-3 min. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met peper & zout. Bak voor circa 1 min. mee. Voeg de spekblokjes toe en laat meebakken voor circa 3 min. op middelhoog vuur. Voeg tomatenpuree toe. Laat meebakken voor circa 1 min. Voeg de gesneden bleekselderij, bospeen en blus af met de rode wijn. Laat dit stoven voor circa 5 min. op hoog vuur (bijna alle alcohol uit de wijn is nu verdampt). Voeg de blikken tomatenblokjes toe. Breng aan de kook. Laat dit pruttelen. op laag/middelhoog vuur. Voeg na circa 20 min. 200 ml water en blokje rundbouillon toe en laat mee pruttelen voor nogmaals circa 20 min.
Breng op smaak met geraspte Parmezaanse kaas, worcestershiresaus, bruine suiker, balsamicoazijn & de fijngesneden basilicum.