Ga terug

Kipburger met srirachafeta en avocadomayonaise

Porties 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Materiaal/apparatuur

  • Deegroller
  • Plastic folie/bakpapier
  • Koekenpan
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • peper en zout naar wens
  • circa 3/4 handjes bloem (om te paneren)
  • 1 ei (om te paneren)
  • circa 4 handjes paneermeel (om te paneren)
  • 1 goede el sriracha
  • 1 pak feta 200 g
  • 2 avocado's
  • 2 el mayonaise of yofresh
  • 1 tl honing
  • 4 tijgerbollen of eventueel een ander broodje naar wens
  • 4 handjes geraspte wortel 150/200 g

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de kipfilets onder een vel plastic folie of bakpapier en sla ze plat met behulp van een deegroller (zodat het meer schnitzelformaat wordt).
  • Pak 3 bakjes. Vul er 1 met bloem, 1 met ei (en kluts dit) en 1 met paneermeel. Kruid de platgeslagen kipfilets goed rondom met peper en zout, meng door de bloem (zodat er overal bloem zit), door het ei (til de kipfilet even op nadat je 'm hierin hebt gelegd en laat de ei er een beetje afdruipen) en dan door de paneermeel. Top: je hebt nu jouw eigen kipschnitzel gemaakt. Zo simpel is het!
  • Doe een ruime scheut olie in een koekenpan en leg hier de kipschnitzels in. Bak aan beide kanten mooi goudbruin & gaar. Optioneel: doe er op het laatst nog een lekkere klont boter bij (geeft extra smaak en de kip wordt dan nog nét wat krokanter).
  • Meng de sriracha en feta door elkaar. Mix met een staafmixer de avocado's, mayonaise/yofresh, honing en wat peper en zout tot een egale avocadomayo.
  • Leg de tijgerbollen in de oven en bak krokant in circa 4/5 min.
  • Snij de tijgerbol horizontaal door midden. Op de volgende manier beleg je de kipburgers:
    - Onderkant tijgerbol
    - Verdeel de avocadomayonaise over 4 man (1 of 2 el pp)
    - 1 handje geraspte wortel
    - 1 kipschnitzel
    - Verdeel de srirachafeta over 4 man (circa 2 el pp)
    - Bovenkant tijgerbol
  • Eet smakelijk!