Ga terug

Taco cheesecake

Porties 5 personen
Bereidingstijd 35 minuten
Oventijd 40 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Taartvorm (22/24 cm)
  • Bakpapier
  • Middelgrote pan

Ingrediƫnten

  • 150 g taco's
  • 40 g roomboter
  • 30 g water
  • 600 g zoete aardappel
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 200 g vega gehakt
  • 1 kruidenmix veggie taco van Santa Maria
  • 400 g tomatenstukjes
  • 400 g roomkaas Philadelphia
  • handje jonge kaas geraspt
  • 15/20 g koriander of peterselie
  • halve groene peper/jalapeno
  • Scheut olijfolie
  • Sap van een halve limoen
  • circa 100 g Nacho's

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Crush de taco's in een keukenmachine (als je dit niet hebt: leg de taco's in een theedoek verpakt en sla erop met een deegroller tot ze allemaal gecrusht zijn).
  • Laat roomboter smelten in een pannetje (niet bruin laten kleuren!) en voeg samen met het water toe aan de gescrushte taco's. Meng met je handen goed door elkaar. Maak wat kneedbewegingen tot dat de taco's ietsie zachter zijn en alles is verdeeld. Bekleed een taartvorm (circa 22/24 cm) met bakpapier. Verdeel de gecrushte taco's over de taartvorm en druk goed aan met je handen. Zet de taartvorm in de koelkast.
  • Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook gaar in een middelgrote pan.
  • Snijd de paprika in stukjes en snijd de ui fijn. Doe een scheut olie in een grote koekenpan en voeg de gesneden paprika en ui toe. Laat dit voor circa 2 min. fruiten. Voeg het vega gehakt toe. Meng door elkaar heen. Voeg circa 4 el (1 el achterhouden) van de veggie taco kruidenmix van Santa Maria en de tomatenstukjes toe. Meng goed door elkaar heen en zet het vuur af.
  • Giet de zoete aardappelstukjes af en voeg toe aan het vega gehaktmengsel. Verdeel dit mengsel over de gecrushte tacobodem in de taartvorm. Goed langs de randjes strak trekken.
  • Meng de roomkaas samen met de resterende el van de veggie taco kruidenmix van Santa Maria. Verdeel dit roomkaasmengsel op de bovenkant van het vega gehaktmengsel in de taartvorm. Goed langs de randjes strak trekken. Bestrooi de geraspte kaas over de bovenkant. Zet in de oven voor circa 40 min.
  • Maak in de tussentijd de groene kruiden salsa: mix de koriander of peterselie, halve groene peper, olijfolie en sap van een halve limoen met de staafmixer of in een keukenmachine tot een wat grovere groene kruiden salsa.
  • Haal de taco cheesecake uit de oven. Laat 5 min. onder een theedoek rusten. Klik met behulp van een theedoek (anders verbrand je je handen!) de zijkanten van de bakvorm eraf. Verdeel de groene kruiden salsa over de bovenkant van de taco cheesecake & steek er wat nacho's in. Serveer met extra nacho's (de onderkant is natuurlijk een stuk minder knapperig geworden, dus door het met extra nacho's te serveren krijg je wat meer crunchyness).
Keuken: Mexicaans