Ga terug

Flammkuchen zalm, rode ui, avocadocrème en kaviaar

Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 rol verse flammkuchen deeg Tante Fanny
  • 150 g creme fraiche
  • 2 tl mierikswortelpuree
  • snuf peper & zout
  • snuf nootmuskaat
  • 1 rode ui
  • 8 kleine tomaatjes
  • 0,5/1 avocado
  • 200 g gerookte zalm
  • 3 tl (nep)kaviaar
  • handje dille

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de creme fraiche, mierikswortelpuree, peper en zout & nootmuskaat door elkaar heen. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de tomaatjes.
  • Rol het flammkuchen deeg uit. Besmeer het deeg met de mierikswortel creme fraiche. Verdeel de rode ui en tomaatjes (met snijkant naar boven) over het ingesmeerde deeg. Zet in de oven voor circa 15/18 min.
  • Maak in de tussentijd de avocadocrème: pureer een halve avocado (of een hele als je niet zo'n halve wil overhouden) met de staafmixer tot een gladde crème.
  • Haal de flammkuchen uit de oven. Verdeel de zalmplakjes, kaviaar, avocadocrème & dille. Snijd eventueel al in punten en serveer met eventueel overgebleven crème. Smakelijk!