Ga terug

Kip rendang

Porties 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Keukenmachine/staafmixer
  • Grote pan (braadpan)

Ingrediƫnten

  • 1 tl Kurkuma
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl laos
  • 1 tl komijn
  • duimpje Gember
  • 2 teentjes Knoflook
  • 3 sjalotten
  • 3 kemirinoten
  • 2 Rode peper
  • 700 g Kippendijen
  • 2 Citroengras
  • 400 ml kokosmelk
  • 6 grote Limoenbladeren
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el tamarinde
  • 2 el santen
  • 1 tl gembersiroop

Instructies

  • Pureer in een keukenmachine of met de staafmixer de kurkuma, ketoembar, laos, komijn, gember, knoflook, sjalotten, kemirinoten, rode peper & een scheut zonnebloemolie tot een boemboe.
  • Snijd de kip in stukken. Kneus het citroengras. Verhit een scheut olie in een grote pan en bak de kip voor circa 4 min. op middelhoog vuur. Tussendoor roeren. Voeg de boemboe toe & bak dit mee voor circa 2 min. Voeg dan de kokosmelk, gekneusde citroengras, limoenbladeren en kippenbouillonblokje toe. Breng aan de kook. Laat dit voor circa 20 min. koken op laag vuur (het dikt nu in). Breng op smaak met tamarinde, santen & gembersiroop.
Keuken: Aziatisch