Ga terug
5 van 4 stemmen

Bananencake

Voorbereidingstijd 10 minuten
Oventijd 50 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Steelpannetje
  • Mixer
  • Zeef
  • Cakeblik
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 125 g roomboter
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl kaneel
  • 2 rijpe bananen groot, anders 2,5 kleine banaan
  • 1 ei L
  • 50 ml volle melk
  • 190 g zelfrijzend bakmeel
  • 8 g bakpoeder
  • 2 el bruine suiker optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de boter samen met de suiker, vanille-extract, kaneel in een klein pannetje. Laat de boter niet aanbranden! Het moet nét gesmolten zijn. Zet van het vuur af als alles gesmolten is.
  • Prak de bananen met een vork in een kom. Voeg het gesmolten botermengsel toe en mix goed met de mixer. Voeg het ei en de melk toe en mix dit ook even met de mixer.
  • Zeef het bakmeel en de bakpoeder bij het beslag en mix dit kort met de mixer totdat het goed is gemengd (doe dit niet te lang, want dan wordt het minder luchtig).
  • Vet een bakvorm in, bekleed met bakpapier en giet het cakebeslag hierin. Optioneel: strooi de bruine suiker in de lengte over het midden van het cakebeslag. Zo krijgt het een extra krokante korst (aanrader!).
  • Zet in de oven voor circa 50 minuten en laat goed afkoelen.