circa 500 gwitte asperges uit pot (uitlekgewicht circa 300 g)of circa 300 g verse witte asperges geschild
2pakjesaspergesausvan Knorr (2 x 40 g)
circa 200 gbeenham of hamreepjes
peper & zout
Instructions
Snijd een courgette in de lengte door midden en daarna in de breedte tot een soort halve cirkeltjes. Halveer de tomaatjes. Giet de asperges uit pot af & snijd ze in stukjes van circa 3 - 5 cm. Snijd de ham in reepjes/plakjes.
Schenk een scheutje olie in een ruime koekenpan & voeg de gesneden courgette toe. Bak dit voor circa 2 min op laag/middelhoog vuur tot de courgette bijna gaar is. Voeg de tomaatjes en spinazie toe. Bak dit tot de spinazie helemaal is geslonken (eventueel in verschillende sessies). Voeg dan de stukjes asperge toe.
Voeg de zakjes aspergesaus toe aan de pan met groenten. Schenk er water bij (hoeveelheid staat vermeldt op de achterkant van de aspergezakjes. Volgens mij is het 250 ml per zakje, dus circa 500 ml). Breng dit aan de kook en laat voor circa 3/5 min. koken op laag vuur tot het wat dikker wordt. Voeg de hamreepjes toe. Maak op smaak met peper & zout.