Een recept voor super lekker stoofperen vol specerijen.
Servings 10peren
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur25 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur30 minutenmin
Materiaal/apparatuur
Kookpan
Ingrediƫnten
10stoofperen Gieser Wildeman
schil van 1 sinaasappel
2kaneelstokjes
300mlzachte rode wijn
300mlbessensap
25gsuiker
25gbruine bastersuiker
2steranijs
6kruidnagel
1tlvanille-extract
Instructies
Schil de stoofperen. Laat het steeltje eraan zitten.
Verdeel de stoofperen over een pannetje en doe alle ingrediƫnten erbij. Vul aan met water tot de stoofperen helemaal onder staan (bij mij was dit 400 ml).
Zet het vuur aan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat stoven voor circa 1/1,5 uur op laag tot middelhoog vuur.