Met aardappelen kan je van alles. Van puree tot aardappeltjes in schil en van friet tot deze lekkere hasselback aardappelen. Ze zien er super feestelijk uit. Dit bijgerechtje is ideaal voor de Kerst. Serveer het met onderstaande paprikamayonaise en wat verse peterselie en je presentatie is ook compleet!
Hasselback aardappelen
Deze aardappelen zijn vooral heel erg lekker. De buitenkant is super krokant en de binnenkant van de aardappel is gaar en lijkt meer een beetje op een gepofte aardappel. Het zout heb ik vervangen door aromat. Dit vind ik persoonlijk namelijk lekkerder voor dit receptje (nét wat meer smaak) en past perfect in combinatie met de knoflook- en gerookte paprikapoeder.
Wist je dat…
Wist je dat… hasselback aardappelen oorspronkelijk uit Stockholm in Zweden komen?
Instructie
Vind jij de uitleg hieronder nou niet helemaal duidelijk en vind je het fijn om er een beeld bij te hebben? Bekijk dan dit handige instructiefilmpje van Culy. Zo zie je hoe de aardappelen ingesneden worden etc. Klik hier voor de video.
Tip: Serveer deze hasselback aardappelen met een gerookte paprikamayonaise (6 el mayonaise, 1 of 2 el gerookte paprikapoeder, scheutje citroensap, peper en zout). Of als je dit te veel werk vindt: gewoon met wat geklopte crème fraîche. Allebei een top combi!
Hasselback aardappelen
Materiaal/apparatuur
- Oven
- Ovenschaal
- Kwastje
Ingrediënten
- 12 middelgrote aardappelen
- 75 g roomboter
- 2 el aromat kan worden vervangen door zeezout
- 1 el knoflookpoeder
- 2 el gerookt paprikapoeder
- 2 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de aardappelen in hele dunne schijfjes. Zorg ervoor dat je de aardappel nét niet helemaal door midden snijdt (maak eventueel gebruik van een lepel).
- Leg de aardappelen in een ovenschaal. Haal de partjes los van elkaar. Smelt de roomboter in een steelpannetje tot net gesmolten. Smeer de roomboter met behulp van een kwastje over de aardappelen (smeer ook goed tussen de aardappelpartjes in). Bestrooi de aromat, knoflook- en gerookt paprikapoeder eroverheen.
- Zet in de oven voor circa 1,5 uur (tot ze krokant zijn). Bestrooi in het laatste half uurtje nog met de olijfolie en doe er eventueel nog wat geraspte kaas (voor de smaak) of paneermeel (extra crunchy) over heen.
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂