Eerlijk gezegd eten wij thuis niet zo heel vaak quiche. Ik heb dat echt met bepaalde gerechten. Dat komt omdat mijn moeder niet zo is van het heel uitgebreid koken. Het was meestal gewoon aardappelen, groenten en vlees/vis, soms een pasta hier en daar en af en toe wat Oosters tussendoor. Koken en gerechten leren kennen heb ik dan ook echt vanuit mezelf moeten leren. Quiche is voor velen juist een heel makkelijk en standaard gerecht, terwijl dit voor mij weer net anders is dan normaal (omdat ik het dus niet vaak eet). En dát vind ik er nou net zo leuk aan. Wat ik nog meer leuk vind aan quiche, is dat je er eigenlijk al je kliekjes in kan gooien & het dan nóg lekker smaakt. Top! Telkens als ik quiche eet vind ik dat ik het echt vaker moet maken (al is het alleen al voor de foodwaste). Het is super gemakkelijk & mega lekker! Deze keer daarom een quiche met groene asperges en hamreepjes & tomaat. Ook ideaal om deze quiche met groene asperges en hamreepjes & tomaat te serveren tijdens Pasen! (dit had ik vorig jaar gedaan & daar is volop van genoten!).
Vers quichedeeg Tante Fanny
Ik vind Tante Fanny dus echt een top merk. Super lekker quichedeeg/bladerdeeg/pizzadeeg noem maar op. En heel gemakkelijk, want jouw gerecht staat daarmee zo op tafel! Volgens mij is deze quiche- en taartdeeg op dit moment alleen verkrijgbaar bij Jumbo (niet bij de Appie in ieder geval).
Tip: serveer met wat verse basilicum!
Quiche met groene asperges & hamreepjes
Materiaal/apparatuur
- Quichevorm
- Bakpapier
- Garde
- Oven
Ingrediënten
- 8/10 groene asperges
- 4 eieren
- 125 ml room
- 150 g hamreepjes
- 100 g jonge kaas geraspt
- 6/8 tomaatjes
- 1 rol vers quichedeeg Tante Fanny
- peper & zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het verse quichedeeg uit en leg met bakpapier en al (zit in de verpakking erbij) in de quichevorm. Druk goed aan (vooral bij de randen!). Vouw het overtollige deeg naar binnen om de rand te versterken.
- Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Voeg de groene asperges toe en kook tot beetgaar. Halveer de tomaatjes. Meng met een garde de eieren samen met de room. Voeg dan de hamreepjes en de geraspte jonge kaas toe. Meng nog een keer goed. Breng op smaak met peper & zout.
- Verdeel de groene asperges over het quichedeeg (je kan er ook een paar op elkaar leggen. Als het maar zo goed mogelijk is verdeeld). Voeg het ei-roommengsel toe. Verdeel de gehalveerde tomaatjes over de quiche met de gesneden kant naar boven (sommigen er een beetje indrukken, zodat er ook wat tomaat aan de binnenkant zit). Zet in de oven en bak de quiche in circa 35/45 min. (beetje onderin de oven) gaar. Bestrooi, nadat het in de oven heeft gezeten, met nog wat peper & zout.
Op zoek naar meer recepten om te maken tijdens Pasen? Neem hier eens een kijkje! Ben jij op zoek naar andere hartige taarten, pizza’s of quiches? Dan ben je hier op het juiste adres! Hoe lekker is bijvoorbeeld deze Turkse Börek met feta & spinazie?!
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂