Dit recept is voor blini’s met zalm, kaviaar, zure room & mosterd-dillesaus. Smaakt net zo goed als het klinkt. Het klinkt heel luxe (en dat is het misschien ook wel een beetje) & moeilijk om te maken, maar het is echt heel gemakkelijk (en al helemaal als je even doorleest). Een super lekker hapje voor de feestdagen!
Geen kaviaarfan?
Ben jij geen fan van kaviaar of vind jij het te duur (heel begrijpelijk), dan kan je dit natuurlijk ook weglaten of eventueel vervangen door ingelegd mosterdzaad (klik hier voor een receptje van Haroldkookt, super lekker!) of zalmeitjes. Als je het weglaat, is het wel lekker om in plaats van zure room bijvoorbeeld een kruidenroomkaas te gebruiken.
Pfff, te veel werk!
Denk jij bovenstaande zin als je dit recept ziet? Niet iedereen heeft natuurlijk zin om voor een klein hapje eventjes in de keuken te staan. Voor jullie is er een alternatief! Blini’s zijn namelijk ook gewoon te koop in meeste supermarkten. Klik hier voor de variant van de AH.
Op zoek naar meer lekkere hapjes – net zoals deze blini’s met zalm – voor bij de borrel? Neem dan hier eens een kijkje!
Tip: lekker om te besprenkelen met wat citroen!
Blini's met zalm, kaviaar, zure room & mosterd-dille
Materiaal/apparatuur
- Mixer
Ingrediënten
- 150 ml lauwwarme melk
- 3 g gedroogde gist
- 100 g bloem
- 1 tl suiker
- 1 ei
- snufje zout
- 200 g zalm
- 1 potje kaviaar
- 1 bakje zure room of (kruiden)roomkaas 125 g
- mosterd-dillesaus naar wens
- een handje dille
- Zwarte peper naar wens
Instructies
- Verwarm de melk in een pannetje tot lauwwarm. Doe de gist erbij. Meng goed door en laat voor een paar minuutjes staan (de gist begint nu te activeren --> te zien aan belletjes). Splits het ei en voeg de eidooier toe (bewaar het eiwit!). Voeg nu ook de bloem, suiker en zout toe en meng met de mixer tot een egaal beslag. Laat dit voor minimaal 1 uur rijzen (afhankelijk van de temperatuur in jouw huis) op een warme plek met een vochtige theedoek of plastic folie totdat het beslag 1/3 is verdubbeld.
- Klop het resterende eiwit stijf met een mixer. Als bovenstaand beslag goed is gerezen, meng je de eiwit erdoorheen met een spatel.
- Verwarm wat boter in een pan op middelhoog vuur. Schep ongeveer 1 el (of gebruik een mini soep lepel) in de pan voor 1 blini (hou de lepel dicht bij de pan en maak een soort ronde beweging, zodat het een rondje wordt). Nog makkelijker is om een rond vormpje hiervoor te gebruiken. Doe dit nu voor circa 10/15 blini's (ligt aan de grootte). Bak de blini's voor circa 2/3 minuutjes aan elke kant. Leg op een bord en laat afkoelen.
- Als de blini's zijn afgekoeld kan je ze beleggen. Verdeel circa 1 tl zure room/(kruiden)roomkaas (eventueel in toefjes, maar dan moet het op de zalm ipv eronder) over de blini's. Verdeel ook de zalm over de blini's. Schep per blini 1 koffielepeltje kaviaar, wat mosterd-dille saus, een takje dille en wat zwarte peper. LET OP: beleg ze nog niet van tevoren. Doe dit pas net voordat je gaat eten, anders zijn ze minder lekker! De blini's zelf kan je wel van tevoren maken.
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂