Ik ben dus al een aantal keer aan een detox kuur geweest: 9 dagen lang even je lichaam volledig reinigen. Ik deed dit samen met Sapje. De eerste 3 dagen ga je dan afbouwen (zodat je lichaam niet meteen alleen maar aan de sappen zit, want dat is minder gezond natuurlijk) en mag je bijna alleen maar groenten eten. Daarna is het 3 dagen sappen en dan weer 3 dagen opbouwen. Ik heb deze detoxkuur nu een aantal keer gedaan en vind het eens in de zoveel tijd wel chill hoor. Het is wel echt even doorzetten, want zonder motivatie kom je er niet. Maar goed: ik deed deze detoxkuur dus samen met Sapje. De sapjes vind ik persoonlijk niet echt heel lekker (de ene is lekkerder dan de andere natuurlijk, maar na 3 dagen ben je blij dat je ze voorlopig niet meer hoeft te zien haha), maar het voordeel aan dit bedrijf vind ik dat ze goed rekening houden met de af- en opbouw + de sapjes zijn puur en alleen maar van groenten (in plaats van dat je nog suikers binnenkrijgt via fruit natuurlijk).
Groene viscurry van kabeljauw en gamba’s
Maar hoe kom ik hier nou op? Nou. Van sapje krijg je dus ook een heel plan toegestuurd met verschillende recepten die je zou kunnen eten in de af- en opbouwfase. Een vega én vegan versie. Super chill. Op één van die recepten is dit makkelijke & voedzame receptje geïnspireerd: Groene viscurry van kabeljauw en gamba’s. Ik heb er wel veel toevoegingen aan gedaan en zoals je kan lezen is het een viscurry geworden (tijdens de detox was vega, so…). Maar goed: een super lekker receptje die binnen max. 20 min. op tafel staat. Chill toch?!
Groene viscurry
Ingrediënten
- 300 g Kikkererwten en linzenrijst 100% peulvruchten
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- duimpje gember
- 1 courgette
- 250/300 g sugar snaps/peultjes
- 300 g kabeljauw
- 16 gamba's 4 pp
- 400 ml kokosmelk
- 1 Groene curry boemboe Thaise groene curry Fairtraide Original
- 2/3 handjes cashewnoten
- peper & zout
Optioneel:
- bosje koriander
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing.
- Snijd de sjalot, knoflook & gember fijn. Snijd de courgette in halve maantjes. Ontsliert de peultjes/sugar snaps (als je die draadjes eraf wil). Kook de peultjes/sugar snaps in een kleine pan met water tot beetgaar.
- Snijd de kabeljauw in stukken. Giet een scheutje olie in een grote koekenpan. Voeg de fijngesneden sjalot, knoflook en gember toe. Fruit dit voor circa 2 min. op laag/middelhoog vuur. Voeg de gesneden kabeljauw en gamba's toe. Bak dit mee tot het bijna helemaal gaar is (circa 3 min.). De kabeljauw valt als het goed is uit elkaar, dat is de bedoeling! Voeg dan de boemboe toe en bak dit mee voor circa 2 min. Blus af met de kokosmelk. Laat dit voor circa 5 min. sudderen op middelhoog vuur. Maak op smaak met peper & zout (zout hoeft wss niet meer heel veel door de boemboe en de vis, dus doe dit naar eigen smaak). Voeg op het laatst de beetgaar gekookte sugar snaps/peultjes toe & meng goed door.
- Serveer de viscurry met de gekookte linzenrijst, cashewnoten & voor de liefhebbers wat fijngesneden koriander.
Op zoek naar meer voedzame/gezonde receptjes? Neem hier eens een kijkje! Deze volkoren pastasalade met Heks’nkaas is bijvoorbeeld ook echt op.
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂