Baba ganoush (dip van aubergine) zelf maken | Top recept

Baba ganoush is echt een enorm lekkere dip gemaakt van geroosterde aubergine. Ik rooster in heel veel recepten vaak mijn knoflook mee in de oven, omdat ik rauwe knoflook te overheersend vind ik veel gerechtjes zoals dips, sauzen etc. En precies dat doe ik dus ook in mijn Baba ganoush receptje. Super om te eten met wat naan, Turks brood of pita brood om in te dippen. Of je smeert het op een broodje als lunch. Eén van de grootste pluspunten van deze dip: het is ook nog eens erg gezond! Wat wil je nog meer?!

Mijn recept

In mijn Baba ganoush maak ik gebruik van Griekse yoghurt om het lekker romig te maken & van appelstroop voor het wat zoetere tintje . Beide moet je echt eens toevoegen. Een wereld van verschil vind ik! Verder maak ik het op smaak met tahini, komijnpoeder, citroensap en gerookte paprikapoeder (ook lekker om dat laatste mee te garneren).

Tip: Garneer de Baba ganoush met olijfolie, granaatappelpitjes & wat koriander!

Baba ganoush

Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 1 uur

Materiaal/apparatuur

  • Met bakpapier bedekte ovenplaat

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 3 el olijfolie + extra voor besprenkelen
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 tl tahini
  • 1 tl appelstroop
  • sap van een kwart/halve citroen
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 0,5 tl gerookte paprikapoeder
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • zout & peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergines in de lengte door de helft. Prik er met een vork gaatjes in. Leg op een aluminiumfolievel. Besprenkel met olijfolie en vouw het aluminiumfolievel dicht. Vouw ook 4 teentjes knoflook met olijfolie in aluminiumfolie dicht. Zet samen in de oven voor circa 60/90 min.
  • Haal het kontje van de aubergines en pureer de rest met een staafmixer (vel kan er aan blijven want die is als het goed is al zacht genoeg). Voeg de 4 teentjes knoflook, tahini, appelstroop, citroensap, yoghurt, 1 el olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder en zout & peper toe. Mix nog een keer goed tot een egale massa. Serveer met 2 el olijfolie.
Keuken: Arabisch

Op zoek naar meer Midden-Oosterse receptjes? Klik dan hier! Op zoek naar meer dips of sausjes? Neem dan hier eens een kijkje!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close