Hoe lekker is dit dan? Pestogehaktballen. Gehaktballetjes zoals je ze kent, maar dan zit er verse pesto doorheen (trust me: doet dit!! Té goed) en gevuld met mozzarellaballetjes. Door ze te bakken zal de mozzarella lekker smelten en hou je heerlijk malse balletjes over met lekker gesmolten cheesy mozza. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar in mijn oren klinkt dit geweldig (en ik heb ze ook nog eens geproefd. Ze zijn letterlijk geweldig). Mijn eerste hap ging zoiets van: OMG dit had ik niet verwacht. Té lekker. En voor ik het wist had ik er al 4 op.. oeps.
Pestogehaktballen
Deze balletjes zijn idéaal voor bij de borrel. Even lekker eentje wegprikken kan geen kwaad. Of twee, of drie. Als je eenmaal begint, kan je niet meer stoppen. Misschien kan je ze dan maar beter niet maken als je op de lijn aan het letten bent. 😉 Haha nee, je MOET ze proberen! Je kan ze natuurlijk ook gewoon maken voor het avondeten. Ik heb het zelf ook gegeten als avondeten samen met wat puree (of krieltjes) met lekkere groentjes. Maar je kan veel meer combi’s natuurlijk doen: ga voor een lekkere salade met deze overheerlijkheden erin, of combineer het met een pasta/rijst. Als je ze als avondeten voorbereid is het wel van belang dat als je ze gaat opwarmen, je de deksel op de pan doet, zodat de mozzarella weer goed smelt.
Tip: op mijn Instagram @Maddiesfoodlife staat een leuk filmpje om te zien hoe ik deze pestogehaktballen maak. 🙂
Pestogehaktballen
Materiaal/apparatuur
- Grote mengkom
- Grote braadpan met deksel
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 500 g gehakt
- 1 ei
- 100 g paneermeel
- 90 g verse pesto
- peper & zout
- 125 g mozzarella balletjes circa 16
Instructies
- Snijd de sjalot & knoflook fijn. Leg het gehakt in een grote mengkom. Voeg het ei, paneermeel, verse pesto en peper & zout toe. Kneed goed door elkaar.
- Verdeel het gehakt in 15/16 stukjes (even je mozzarella balletjes tellen). Pak een stukje gehakt, druk 'm plat, leg er een mozzarella balletje op & vouw 'm dicht. Rol nu tot een gehaktballetje.
- Giet een scheut olie in een braadpan. Leg de gehaktballetjes erin. Bak de gehaktballen in circa 4/4,5 min. per kant op middelhoog vuur. Zet de laatste 2 min. de deksel op de pan, zodat de mozzarella van binnen goed is gesmolten. Vrijwel meteen opdienen als je de mozzarella gesmolten wilt hebben (je kan wel later opwarmen, dan smelt de mozzarella natuurlijk gewoon opnieuw).
Op zoek naar meer lekkere borrelhapjes? Klik dan hier. Wat dacht je van deze gevulde eieren ‘carpaccio stijl’ met truffelmayo? Of deze nacho’s met salsa van tomaat en avocado & een jalapenocrème? Té lekker ook.
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂