Wortel-gembersoep met feta & kurkuma amandelschaafsel

Ik vind dus een soepje op z’n tijd echt lekker. Soms heb ik echt zo’n periode dat ik soepfan ben. Dan maak ik het liefst elke week een ander soepje, die ik dan bijvoorbeeld als lunch kan eten. Meestal is dit juist in de zomerperiode, omdat ik dan altijd minder honger heb. En zoals jullie weten, ligt een soepje minder zwaar op de maag dan een paar boterhammen. Dit keer heb ik echt een heerlijk nieuw receptje voor jullie, namelijk deze wortel-gembersoep met feta & kurkuma amandelschaafsel. De wortel maakt het soepje lekker zoetig, de gember zorgt voor wat scherpte, de feta is weer een tegenhanger voor dat zoet (namelijk lekker zoutiggggg), de tabasco voor spicyness & het kurkuma amandelschaafsel is gewoon een lekker extraatje. Het is gewoon echt een toppertje. Heerlijk romig & vol van smaak. Dit wordt sowieso een van mijn soepjes in de zomer die ik vaak ga maken, want ik vond ‘m delicious. Hopelijk jij ook!!!

Vega

Wat ik altijd zo leuk vind aan soepjes, is dat het 9 van de 10 keer lekker vega of zelfs vegan kan. Deze is zonder de feta helemaal vegan, maar ik vind de feta wel echt een toevoeging, dus vega is dan ook goed. 😉

Tip: Eet deze wortel-gembersoep met feta & kurkuma amandelschaafsel als lunch samen met een krokant geroosterd broodje met tomatenplakjes en wat extra gecrumbelde feta. YUM!

Wortel-gember soep

Porties 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Middelgrote pan
  • Staafmixer
  • Kleine koekenpan

Ingrediënten

Soep

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • duimpje Gember
  • 1 grote tomaat
  • 500 g wortel/bospeen
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 10 druppels tabasco
  • 75 ml kokosmelk
  • Peper & zout

Garnering

  • 2 el amandelschilfers
  • 1 tl kurkuma
  • 75 g feta

Instructies

Soep

  • Snijd de knoflook, ui & gember fijn. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de wortelen in schijfjes. Giet een scheutje olie in een middelgrote pan & fruit de fijngesneden knoflook, ui en gember hierin. Voeg de tomaat en wortel toe en bak dit voor circa 2 min. mee op middelhoog vuur. Voeg 1 liter water toe + de groentebouillonblokjes. Breng aan de kook. Kook in circa 15 min. op hoog vuur gaar (tot de wortelen zeg maar zacht zijn zodat je ze kan pureren).
  • Pureer de soep met behulp van de staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel wat extra water toe als het te dik is (zelf had ik nog circa 200 ml water toegevoegd, anders is het meer een puree). Breng op smaak met de tabasco, kokosmelk en peper & zout.

Garnering

  • Bak de amandelschilfers in een klein koekenpannetje op middelhoog vuur voor circa 2 min. (LET OP! verbrand snel dus blijf erbij staan en schep regelmatig om). Voeg als de amandelschilfers goudbruin zijn de kurkuma toe en schep even goed om.
  • Garneer de soep met de kurkuma amandelschaafsel & verkruimel er wat feta overheen. Smakelijk!

Op zoek naar meer lekkere soeprecepten? Ga hier eens kijken! Wat dacht je van deze romige aspergesoep met ham & ei? Of deze lichtpittige paprika-tomatensoep met oregano.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close