Wraps met zoete chilikip en quacamole uit de oven

Mjammie! Dit is voor mij dus echt comfort food to the top. Wraps is echt mijn ultieme gerecht als ik even geen zin heb om heel uitgebreid te koken, maar wel zin heb in wat lekkers. Het leuke aan wraps is dat je volop kan variëren hiermee. Ga je voor kip, gehakt of toch vega? Welke groenten stop je erin? Met welke kaas top je het af en met welke saus zorg je ervoor dat het lekker smaakt? Deze keer ben ik gegaan voor wraps met zoete chilikip en quacamole uit de oven: super easy & altijd heerlijk!!!

Chilisaus/vlammensaus

In dit recept voor wraps met zoete chilikip en quacamole uit de oven maak ik gebruik van chilisaus om de kip mee te maken, zodat er zoete chilikip ontstaat. Ik heb gekozen voor chilisaus, omdat dit een goed verkrijgbare saus is. Maaaaar ik heb dus nog echt een toppertje die je eventueel ook zou kunnen gebruiken (vind ik zelfs nog lekkerder!) en dat is namelijk: vlammensaus! Onder andere te koop bij verschillende groothandels zoals de Sligro en Hanos.

Wraps met zoete chilikip en quacamole uit de oven

Porties 2 personen
Bereidingstijd 35 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Middelgrote koekenpan
  • Mini satéprikkers
  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • scheutje citroensap
  • snufje knoflookpoeder
  • 3 tl creme fraiche
  • peper & zout
  • 320 g kipfilet 2 stuks
  • 1 el kerriepoeder
  • 80 g feta
  • 5 el chilisaus
  • 2 bosuitjes
  • 8 kleine tomaatjes
  • 2 handjes geraspte wortel
  • 70 g mais
  • handje rucola melange
  • 2 grote wraps
  • 50/75 g geraspte kaas jong

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prak de avocado met een vork. Voeg de citroensap, knoflookpoeder, 1 tl creme fraiche & peper en zout toe en prak goed door elkaar heen.
  • Snijd de kip in stukjes. Kruid de kipstukjes met peper, zout & kerriepoeder. Verhit een scheutje olie in een middelgrote koekenpan en bak de kip hierin gaar op laag/middelhoog vuur. Als de kip net gaar is, voeg je circa 3/4 el chilisaus toe. Laat dit voor circa 2 min. mee bakken, zodat het zich lekker sticky om de kip heen vormt.
  • Snijd de bosui in stukjes en snijd de tomaatjes door de helft.
  • Wraps beleggen (leg alles behalve de quacamole in het midden in de breedte van de wrap): verdeel de quacamole, chilikip, geraspte wortel, tomaatjes, mais, bosui, rucola melange en verkruimel de feta. Rol de wraps dicht door beide kanten naar het midden te vouwen en met 2 mini sateprikkers vast te zetten. Leg ze in een ovenschaal.
  • Giet een klein scheutje chilisaus in de lengte op de wraps. Dit zorgt ervoor dat de kaas beter erop blijft liggen. Strooi nu de kaas eroverheen. Zet in de oven voor circa 15 minuten (let zelf even goed op! De binnenkant moet warm zijn & de kaas gesmolten.
Keuken: Mexicaans

Op zoek naar andere lekkere hoofdgerechten? Neem dan hier eens een kijkje! Ben jij écht van het Mexicaans eten? Dan zal je de recepten op deze pagina ook vast wel lekker vinden..

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close