Honing-mosterd beenham uit de oven

Denk jij ook bij beenham: ‘daar ga ik niet aan beginnen hoor. Zó veel werk, dat lukt mij nooit’? Het klinkt ook best wel moeilijk, maar niets is minder waar. Met dit recept kan het niet mislukken. Het is namelijk echt super makkelijk om te maken en binnen een uur heb jij een mooi feestmaaltje op tafel staan. Deze honing-mosterd beenham wordt ingesmeerd met een lekkere marinade van honing-mosterd (oh, écht?) en daarna is het een kwestie van de beenham in de oven zetten en laten garen.

Beenham met kerst

Wil jij een lekker stukje vlees bereiden met kerst? Iets wat veel mensen lusten? Dan is dit receptje voor honing-mosterd beenham uit de oven zéér geschikt. De honing karamelliseert een beetje om de beenham heen, waardoor het lekker zoet & sticky wordt. De mosterd zorgt voor een pitje. Voeg nog wat tijm en bospeen toe en je hebt een top combinatie! Bospeen zou je ook kunnen weglaten natuurlijk, maar groentjes moeten éigenlijk ook worden gegeten. 😉 Zónder of mét bospeen, dit hoofdgerechtje zal het sowieso goed doen tijdens de feestdagen.

Tip: lekker om te serveren met Roseval aardappeltjes of deze krokante zoete aardappelfrietjes. Beide kan je zo mee de oven in schuiven. Makkelijk hè?!

Honing-mosterd beenham

Porties 3 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Oventijd 50 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Ovenschaal
  • Kwastje
  • Oven
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen circa 300 g
  • 600 g beenham
  • rasp van een halve sinaasappel
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 2 el grove milde mosterd
  • 2 el honing
  • 10 takjes tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de bospeen en snij de stengels eraf. Snij het zo, dat er nog een klein stukje groen aan zit.
  • Leg de beenham in een grote ovenschaal. Verdeel de bospenen hier omheen. Verdeel de sinaasappelrasp over de beenham & de bospenen. Bestrooi met peper en zout.
  • Maak een mengsel van de olijfolie, mosterd en honing. Roer goed door elkaar en smeer met een kwastje alles over de beenham heen. Verdeel de takjes tijm en zet in de oven voor circa 45 minuten. Laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie voordat je het aansnijdt.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close