Gezonde(re) brownie van zwarte bonen met pindakaas

Is dat niet te chill? Een brownie kunnen eten die gewoon gezond is?! Deze brownie bevat geen bloem, toegevoegde suikers of roomboter. Kijk in het recept voor de variant op de normale brownie: de gezonde(re) brownie van zwarte bonen met pindakaas.

Lijkt het dan echt op een normale brownie, maar dan gezond?

Nou.. Ik moet wel eerlijk blijven. Het is niet he-le-maal te vergelijken met een normale brownie, anders word je teleurgesteld. Qua structuur eigenlijk wel, maar qua smaak niet. Maar dat vind ik zelf ook logisch. De ingrediënten die normaal de smaak maken, worden nu vervangen in dit recept: bloem, roomboter & toegevoegde suikers. Niet heel gek dus. Ik vind dit overigens met alle ‘gezondere baksels’. Maar het is wel heel lekker als je aan het opletten bent en toch snakt naar wat te snacken. Want zonder schnaaaacks geen leven, zeg ik maar altijd. 😉 Ik vind het ideaal!

Bonenhater

Werkelijk waar: je proeft niets van de bonen terug. Mijn moeder & vriend houden namelijk echt niet van bonen. Oftewel: vinden bonen vreselijk. Zij vonden het wel nog een beetje spannend om te proeven, maar ook zij zeiden dat de bonen echt niet terug te proeven waren. Top dus!

Pindakaas 100%

In het recept staat dat je pindakaas 100% moet gebruiken. Dit is namelijk de ‘gezonde’ pindakaas in tegenstelling tot Calvé pindakaas. Weet je niet zo goed wat ik nu precies bedoel? Kijk dan hier!

Tip: Serveer met wat grof zeezout. Super lekker!

Gezonde(re) pindakaasbrownie

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Mengkom
  • Staafmixer
  • Handmixer
  • Brownie bakvorm
  • Bakpapier
  • Satéprikker

Ingrediënten

  • 250 g dadels (medjoul)
  • 400 g zwarte bonen uitgelekt
  • 1 halve avocado
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 g cacao
  • snufje zout
  • 8 g bakpoeder
  • 2 el kokosolie
  • 50 g walnoten
  • 150 g pindakaas 100%
  • 1 halve tl zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de dadels in warm water weken voor circa 10 minuten. Haal de dadels uit het water, ontpit ze en leg in een kom.
  • Doe de uitgelekte zwarte bonen en de halve avocado bij de dadels en mix ze met de staafmixer tot een puree. Voeg de eieren, eiwit, vanille-extract, cacao, zout en bakpoeder toe. Mix met de handmixer tot een geheel.
  • Laat de kokosolie in een steelpannetje op laag vuur smelten en voeg toe aan het browniemengsel. Hak de walnoten grof en voeg ook dit toe. Mix alles nog een keer goed met de handmixer. Vul de met bakpapier beklede brownievorm met het browniemengsel. Schep met een lepel toefjes pindakaas op het browniemengsel en maak met een satéprikker een patroon. Zet in de oven voor circa 50 min. Laat goed afkoelen. Serveer met de zeezout!

Op zoek naar meer gezonde recepten? Kijk dan eens hier!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close