Zoete aardappelstamppot met rucola, geitenkaas & chorizo

Een keer een stampotje, maar dan anders! Iets meer een wat zomerse variant: zoete aardappelstamppot met rucola, geitenkaas & chorizo. Door de crème fraiche lekker romig, de rucola geeft wat bitters, het zoete komt natuurlijk van de zoete aardappelen, het zoute van de geitenkaas, het frisse van de tomaatjes & trust me: je maakt het af met krokant gebakken chorizo. Echt, als je chorizo bakt ontstaat er een soort goddelijke reactie. Het vet van de chorizo druipt er uit en de chorizo neemt het als het ware weer een soort van op. Hierdoor krijg je chorizoblokjes die krokant zijn van buiten en heerlijk zacht van binnen (smelt als het ware in je mond) *zwijmel als ik er nu aan denk*.

Week zonder vlees

Oeps, met dit recept voor zoete aardappelstamppot met rucola niet helemaal rekening gehouden met de week zonder vlees (plannen is ook moeilijk!!), maaaar je kan de chorizo natuurlijk ook gewoon weglaten of vervangen door iets anders. Zo kan je als vega optie extra groenten (aubergine, courgette of iets dergelijks) of een vleesvervanger kruiden met gerookt paprikapoeder en even opbakken!

Tip: Garneer met wat extra gerookt paprikapoeder!

Zoete aardappelstamppot met rucola, geitenkaas & chorizo

Porties 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1,2/1,5 kilo zoete aardappel
  • 80/100 g rucola
  • snufje nootmuskaat
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el crème fraiche of roomkaas
  • 1 chorizo circa 225 g
  • 12/15 tomaatjes circa 200 g
  • 125 g geitenkaas naturel
  • peper & zout

Instructies

  • Kook de zoete aardappel in een middelgrote pan gaar. Snijd in de tussentijd de tomaatjes door de helft. Snijd ook de chorizo in plakjes en daarna elk plakje 2 x door de helft. Bak dit in een koekenpan voor circa 5 min. tot de chorizo vet verliest en het vet als het ware 'opneemt' (trust me: dit is goddelijk).
  • Giet de zoete aardappelen af en laat ze kort even droogkoken (circa 1 min.). Voeg de rucola toe en stamp door elkaar heen (even goed doen, zodat de rucola goed vermengd is en niet meer té rauw eruit ziet). Maak op smaak met nootmuskaat, 0,5 tl gerookt paprikapoeder, crème fraiche, peper & zout. Serveer met de tomaatjes, chorizo & geitenkaas (even eroverheen verkruimelen). Garneer met wat 0,5 tl gerookt paprikapoeder!
Keuken: Nederlands

Wil je meer stampotten of andere Hollandse pot maken? Neem hier eens een kijkje voor al mijn écht Nederlandse receptjes.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close