Ik raad altijd iedereen het volgende aan: als je stoofvlees maakt, maak dan vooral meer. Of veel meer (een dubbele portie bijvoorbeeld). Voor stoofvlees sta je namelijk best lang in de keuken. Je hebt niet constant werk, omdat het staat te stoven, maar opletten moet je wel. Daarom is het net zo gemakkelijk om gelijk meer stoofvlees te maken. Dan heb je of voor 2 dagen te eten, vriest je het in of verwerk je het in een ander gerecht. Dat laatste heb ik nu gedaan. Dit is dus echt een gerechtje die je maakt wanneer je stoofvlees (expres) over hebt. Ik had een dubbele portie Boeuf Bourguignon gemaakt en heb dat verwerkt tot deze ravioli met stoofvlees, pompoenpuree & salieboter. Een ware smaakexplosie!
Ravioli
Wat is ravioli nou eigenlijk precies? Ravioli is een pastasoort in de vorm van kussentjes. Die kussentjes kan je met van alles vullen: Van groenten en kaas tot vis en vlees . Denk bijvoorbeeld aan een pompoenvulling, ricottavulling, schaaldierenvulling of deze stoofvleesvulling. Je maakt deze kussentjes door twee pastavellen met hier tussenin de vulling op elkaar te leggen en hier vormpjes uit te drukken/snijden met een ravioli-uitsteker of een mes.
Linkjes in het recept
- Klik hier voor het basisrecept om zelf pastadeeg te maken (voor de raviolikussentjes)
- Klik hier voor het stoofvlees recept (voor de vulling van de ravioli)
Makkelijke video
Check deze video van de Allerhande, zodat je een voorbeeldje hebt bij het maken van de ravioli.
Gevulde stoofvlees ravioli met pompoenpuree, bimi & salieboter
Materiaal/apparatuur
- Pastamachine
- Ravioli uitsteker
- Staafmixer/stamper
Ingrediënten
- basisrecept pastadeeg 4 personen
- stoofvlees recept
- 1 ei
- 100 g roomboter
- 10 blaadjes salie
- 400 g pompoenblokjes
- 1 tl agavesiroop
- scheutje melk
- 200 g bimi
- 80 g Parmezaanse kaas
Instructies
- Maak het recept voor stoofvlees (kijk in de tekst hierboven).
- Volg het basisrecept voor pastadeeg (kijk in de tekst hierboven). Leg de 6 uitgerolde flinterdunne plakken pastadeeg op theedoeken. Op 3 plakken deeg leg je de vulling van ongeveer 1 tl stoofvlees met een afstand van 2 cm aan de zijkanten, boven- en onderkant.
- Kluts het ei en smeer dit rondom de kanten van de stoofvleesvullingen (hierdoor blijft straks het deeg beter plakken). Leg nu de overgebleven 3 deeglappen op de 3 deeglappen die zijn gevuld met het stoofvlees. Druk goed aan rondom de vulling en duw het lucht uit de ravioli. Druk met een raviolivorm de ravioli uit het deeg of gebruik een mes om raviolipakketjes uit te snijden.
- Zet een koekenpan op het vuur en laat 75 gram roomboter hierin op laag vuur smelten samen met de blaadjes salie. Zet dit voor ongeveer 5 minuten op, zodat de saliesmaak in de boter trekt. Als het goed is, is de salie na 5 minuten ook krokant en kan je dit gebruiken om mee te serveren.
- Breng een pan met water aan de kook. Doe de pompoenblokjes hierin en laat koken tot gaar. Giet de pompoenblokjes af en pureer met een staafmixer of stamper. Maak op smaak met agavesiroop, 25 g roomboter, scheutje melk en peper en zout.
- Zet een koekenpan of wok op het vuur en wok de bimi met een scheutje olijfolie in circa 5 minuten beetgaar.
- Breng nog een pan water aan de kook en kook de ravioli hierin voor circa 3 minuten. Serveer met de salieboter, pompoenpuree, gewokte bimi, wat Parmezaanse kaas en eventueel een krokant salieblaadje.
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂