Smoothiebowls. Een fenomeen van de afgelopen jaren dat is overgewaaid van landen zoals Bali. Ik ben aan de slag gegaan met dit fenomeen en het resultaat is deze smoothiebowl met biet & framboos.
Eigenlijk ben ik niet zo van de ontbijt. Niet omdat ik het niet lekker vind, maar omdat ik het of gewoon vergeet of ’s ochtends niets naar binnen krijg. Omdat ik er tóch altijd aan probeer te denken (ontbijten is immers een goede start van de dag), vergeet ik het tegenwoordig minder vaak en krijg ik het eerder weg. Het is wat meer in mijn ritme is gaan zitten. Maar wat ontbijt ik zoal dan? Iedereen droomt natuurlijk van een lekker ontbijtje met croissants, wafels, pannenkoeken of een lekker omeletje. Leuk voor in het weekend, maar in de realiteit gebeurt dat doordeweeks niet zo vaak. Een boterham viel mij nog steeds wat te zwaar in de ochtend en op yoghurt met muesli raakte ik ook vrij snel uitgekeken. Toen ik de smoothiebowl ontdekte had ik dus eindelijk mijn perfecte ontbijtje gevonden. Ik krijg het in de ochtend heel makkelijk naar binnen, het is voedzaam én super lekker. Plus: je kan er volop mee variëren. Uitgekeken hierop raak je dus niet zo snel.
Toppings
Zoals ik al zei: ‘je kan volop variëren met smoothiebowls’. En dit geldt ook voor de toppings. Onderstaand zet ik wat verschillende toppings die lekker zijn op een smoothiebowl ter inspiratie voor je op een rijtje.
- Zaden en pitten: chiazaad, lijnzaad, hennepzaad, maanzaad, pompoenpitten of zonnebloempitten.
- Noten: amandelen, pecannoten of pistachenoten.
- (gedroogd, vers of diepvries) fruit: banaan, rood fruit, mango, passievrucht of kiwi.
- Muesli/cruesli/granola
- Kokosschilfers
- Pindakaas
- Chocolade
- Kaneel
- (plantaardige) yoghurt
- Honing, agave- of esdoornsiroop
Smoothiebowl met biet & framboos
Materiaal/apparatuur
- Blender of staafmixer
Ingrediënten
- 1 bietje (circa 62 gram)
- 1 banaan een halve voor garnering
- 62,5 g frambozen uit de diepvries
- 100 ml amandelmelk
- 1 el chiazaad
- 1 el lijnzaad
- handje blauwe bessen
- 1 el yoghurt
Instructies
- Doe de bietjes, halve banaan, frambozen en amandelmelk in de blender. Blend tot een egale massa.
- Giet de smoothie in een bowl. Garneer met de chiazaad, lijnzaad, blauwe bessen, halve banaan en de yoghurt.
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂