Licht pittige paprika-tomatensoep met oregano (eventueel vegan!)

Dit is zoooo’n top soepje. Niet normaal. Dit licht pittige paprika-tomatensoep met oregano stond al een tijdje op mijn lijstje. Blij dat ik ‘m eindelijk gemaakt heb! Door het gebruik van de rode peper een lekker pitje, heerlijk!! Door de zure room wordt dit weer wat milder. Echter, is de zure room niet persé nodig. Het gaat hier meer om een tegenhanger tegen het pitje, maar als je daar wel van houdt of je bent vegan, kan je het makkelijk weglaten. Als je de zure room weg laat is de soep namelijk vegan. Verder is deze soep mega romig (ook zonder de zure room) & de smaak is echt on point! Je proeft gewoon dat het vers is. En dat vind ik natuurlijk het állerlekkerst. Wie ga jij blij maken met dit licht pittige paprika-tomatensoep met oregano?

Gangbaar

Dit soepje is super gangbaar. Bijna iedereen kan je namelijk wel blij maken met een doodnormale paprika- of tomatensoep. Nu is het gecombineerd en zit er een spannend iets aan: het pitje! Ik vind ‘normaal’ namelijk best saai en wil het gerecht altijd wat spannender maken. Door de oregano wordt het al helemaal lekker. Echt een aanrader!

Tasty tommy’s

In het recept wordt er gebruik gemaakt van Tasty Tommy’s. Dit zijn middelgrote tomaten die je kan kopen bij de gemiddelde supermarkt. Wil je weten hoe ze eruit zien? Klik dan hier.

Tip: Je kan ook alle groenten garen in de oven in plaats van in de pan. Dan hoef je het alleen nog maar te pureren met de bouillon. Nog makkelijker!

Licht pittige paprika-tomatensoep

Porties 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Grote soeppan
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 rode ui
  • 2 puntpaprika's
  • 1 aardappel geschild
  • 10 tasty tommy tomaten (middelgrote tomaten) circa 380 g
  • 3 of 4 el tomato frito
  • 1,2 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 tl oregano gedroogd
  • scheutje citroensap
  • snuf nootmuskaat
  • handje verse oregano om te serveren
  • 4 el zure room om te serveren

Instructies

  • Snijd de rode peper en knoflook fijn. Snijd de ui, rode ui, puntpaprika en aardappel in grove stukken. Snijd de tomaten in partjes.
  • Doe een scheutje olie in een grote soeppan. Voeg alle bovenstaande gesneden groenten toe en fruit dit aan voor circa 5 min. (de groenten moeten als het ware gaar gebakken worden).
  • Voeg dan de tomato fritto toe en laat voor een paar min. nog meebakken. Blus af met het water en voeg de groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat dit voor circa 15 minuten koken op laag vuur.
  • Haal de pan van het vuur en mix met de staafmixer tot een egale soep. Maak op smaak met de gedroogde oregano, citroensap en nootmuskaat. Serveer met wat verse oregano en 1 el zure room per kop.

Op zoek naar meer soep recepten? Klik dan hier voor een hele reeks lekkere soepjes!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close