Oehhhh ik vind gevulde eieren dus echt zo lekker!!! Wel alleen de zelfgemaakte, want die uit een pakje van de supermarkt vind ik dus echt goor. Het is super leuk om met gevulde eieren te variëren. Er is namelijk zó veel mogelijk. Van de classic ones naar eitjes met een avocadovulling en van de eitjes met een zalmmousse naar deze gevulde eieren ‘carpaccio stijl’. Met deze ‘carpaccio stijl’ bedoel ik: een eivulling die op smaak is gebracht met truffelmayonaise(!) en gegarneerd is met uitgebakken spekcrumble, pijnboompitten & Parmezaanse kaas [kwijl]. Ja, je hoort het goed! Met truffelmayo. OMG, dat moet toch gewoon goddelijk zijn. Hoezo heb ik hier als truffellover niet véél eerder aan gedacht?! Gebruik wel die van Jean Baton, want dat is gewoon de aller aller lekkerste die te koop is in de supermark + hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. De eivulling wordt altijd met een mayonaise gemaakt, dus waarom dan niet met een lekkere smaakjes mayo? Je zou bijvoorbeeld ook eens kunnen proberen met een pestomayonaise of een srirachamayonaise. Yummmm, volop ideeën dus.
Carpaccio stijl
Waarom dan die gevuld eieren ‘carpaccio stijl’? Mijn all-time favoriete gerecht is en blijft gewoon carpaccio. Wel een goede carpaccio (dat vlees uit de supermarkt lust ik bijvoorbeeld niet meer. Echt erg, maar it’s the truth. Vers afgesneden van de slager daarentegen…). Maar even verder met de eitjes: lekkerder dan dit krijg je ze natuurlijk niet!
Gevulde eitjes 'carpaccio stijl'
Ingrediënten
- 4 eieren
- 3/4 el truffelmayonaise
- snuf peper & zout
- paar druppels worcestershiresaus
- 2/3 plakjes spek
- 1/2 el Parmezaanse kaas snippers
- 1 el pijnboompitten
Optioneel:
- Bieslook voor de kleur
Instructies
- Kook de eieren hard in circa 10/12 min. Laat ze schrikken en afkoelen.
- Pel de eieren. Snijd in de lengte doormidden en haal voorzichtig het eigeel eruit (gaat makkelijk met een koffielepeltje). Doe het eigeel in een kom en meng dit met de truffelmayonaise, peper & zout en worcestershiresaus (gaat het makkelijkste met een vork).
- Bak de plakjes spek krokant (maar dan ook echt krokant!), laat afkoelen en verkruimel ze. Verkruimel ook de Parmezaanse kaas snippers.
- Stop het eigeelmengsel in een spuitzak en spuit de vulling in de eiwitten (dit kan eventueel ook gewoon met een lepel). Garneer met de spekcrumble, parmezaanse kaas crumble & pijnboompitten. Bestrooi er nog wat zwarte peper over en maak eventueel af met wat bieslook.
Wil jij meer leuke Paasrecepten maken? Neem dan eens een kijkje bij al mijn Paasrecepten! Ben je juist op zoek naar lekkere hapjes net zoals deze gevulde eieren ‘carpaccio stijl’? Kijk dan bij alle borrelgerechtjes!!
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂