De asperges zijn er weer! Heerlijk!!! Een keer een ander soort pasta dan anders (of in ieder geval, dan de ’tradionele’ spaghetti’s): een spaghetti met witte asperges, spinazie & hamreepjes. Super simpel, zo klaar en vooral heel lekker! Het fijne van dit receptje is: je kan deze spaghetti met witte asperges, spinazie & hamreepjes het hele jaar maken! Ja écht. Wantttttt ik gebruik dus gewoon asperges uit pot voor dit recept. Ik denk persoonlijk dat dit receptje wel het allerlekkerst is in de lente (echt een receptje voor als buiten het zonnetje schijnt) + dat je in de lente natuurlijk extra zin hebt in asperges (because het aspergetijd is). Vind je het zonde om in de aspergetijd asperges uit pot te gebruiken? Dan kan je natuurlijk ook gewoon voor verse witte asperges gaan! Dan ben je alleen ietsie langer bezig, doordat je de asperges eerst moet voorkoken, voordat je ze toevoegt aan dit recept. Maar zeker ook een aanradertje!
Tip: In het recept maak ik gebruik van de aspergesaus van Knorr. Je kan natuurlijk ook een ander merk pakken, maar dan zal de bereidingswijze/hoeveelheid water iets afwijken.
Spaghetti met witte asperges
Materiaal/apparatuur
- Grote koekenpan
Ingrediënten
- 400/500 g spaghetti
- 500 g spinazie
- circa 10/15 tomaatjes
- 1 courgette
- circa 500 g witte asperges uit pot (uitlekgewicht circa 300 g) of circa 300 g verse witte asperges geschild
- 2 pakjes aspergesaus van Knorr (2 x 40 g)
- circa 200 g beenham of hamreepjes
- peper & zout
Instructies
- Snijd een courgette in de lengte door midden en daarna in de breedte tot een soort halve cirkeltjes. Halveer de tomaatjes. Giet de asperges uit pot af & snijd ze in stukjes van circa 3 - 5 cm. Snijd de ham in reepjes/plakjes.
- Schenk een scheutje olie in een ruime koekenpan & voeg de gesneden courgette toe. Bak dit voor circa 2 min op laag/middelhoog vuur tot de courgette bijna gaar is. Voeg de tomaatjes en spinazie toe. Bak dit tot de spinazie helemaal is geslonken (eventueel in verschillende sessies). Voeg dan de stukjes asperge toe.
- Voeg de zakjes aspergesaus toe aan de pan met groenten. Schenk er water bij (hoeveelheid staat vermeldt op de achterkant van de aspergezakjes. Volgens mij is het 250 ml per zakje, dus circa 500 ml). Breng dit aan de kook en laat voor circa 3/5 min. koken op laag vuur tot het wat dikker wordt. Voeg de hamreepjes toe. Maak op smaak met peper & zout.
Op zoek naar meer lekkere gerechtjes voor het voorjaar? Klik dan hier. Wat dacht je van deze flammkuchen met gerookte zalm, rode ui & avocadocrème? Of is deze quiche met groene asperges, tomaat & hamreepjes meer wat voor jou?
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂