Stoofpeertjes. Zodra de bladeren beginnen te vallen in het najaar heb ik er zin in. Is super als een bijgerechtje bij het eten of om te verwerken in andere receptjes zoals een cake. Ik heb hier hét recept voor de lekkerste stoofpeertjes voor jullie. Aan deze peertjes zit zó veel smaak. Alle specerijen komen goed naar voren en ze zijn lekker zoet.
Als je deze peertjes maakt, ruikt de keuken hoe dan ook lekker. De geur van de specerijen, sinaasappel, wijn & bessensap dringt je neus binnen en zorgt ervoor dat je niet kan wachten tot ze klaar zijn (maar ik beloof je: het resultaat is het wachten waard). En wat ik zelf ook heel leuk vind: hebben ze geen mooie kleur?! De dieprode kleur van de stoofpeertjes vrolijkt heel je bord op.
Stoofpeertjes zelf maken
Dit recept voor de lekkerste stoofpeertjes is echt super simpel. Het is een kwestie van de peren schillen en wachten maar (tot ze zijn gekookt en de smaken volledig zijn opgenomen). En het is echt zó veel lekkerder dan de kant-en-klare stoofpeertjes uit de supermarkt. Probeer het uit dus!
Geen alcohol?
Wil je liever geen gebruik maken van rode wijn (door bijvoorbeeld een zwangerschap)? Vervang dan de rode wijn door meer bessensap. In principe verdampt de alcohol tijdens het stoven, maar er blijft altijd wel wat achter. Neem dus het zekere voor het onzekere.
Tip: haal voor het serveren de stoofpeertjes uit het sap en laat het sap binden met een tl maïzena of een ander bindmiddel. Zo krijg je dat de sap goed blijft kleven aan de stoofpeertjes.
Stoofpeertjes
Materiaal/apparatuur
- Kookpan
Ingrediënten
- 10 stoofperen Gieser Wildeman
- schil van 1 sinaasappel
- 2 kaneelstokjes
- 300 ml zachte rode wijn
- 300 ml bessensap
- 25 g suiker
- 25 g bruine bastersuiker
- 2 steranijs
- 6 kruidnagel
- 1 tl vanille-extract
Instructies
- Schil de stoofperen. Laat het steeltje eraan zitten.
- Verdeel de stoofperen over een pannetje en doe alle ingrediënten erbij. Vul aan met water tot de stoofperen helemaal onder staan (bij mij was dit 400 ml).
- Zet het vuur aan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat stoven voor circa 1/1,5 uur op laag tot middelhoog vuur.
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂
Super lekker om te serveren bij stoofgerechten zoals deze Boeuf Bourguignon.
My Family Loved it. I am definitely sharing Guys, Thanks For sharing this Great Recipe. this recipe and this website with my friend. Hope they also love it. Thank you again for sharing such a great recipe.
Ah thanks for your reaction! Very nice to hear. 🙂