Jammie. Waar kan je iemand nou blijer mee maken dan met smeuïge, chewy chocolate chip cookies? Juist ja, niets! Of in ieder geval mij niet hoor (op truffelmayo & kaas na, want die 2 dingen zijn leven!!!). Nee zonder grap. Eerst was ik helemaal niet zo’n hele fan van koekjes, koeken, snoep, eigenlijk alle zoete dingen. Nu ik ouder word, begin ik daar wel steeds meer cravings naar te krijgen. Mijn liefde voor koekjes groeide op het moment dat ik de koeken van Van Stapele voor het eerst at. Serieus, ik had er geen grote verwachtingen van (omdat mensen altijd zo lyrisch kunnen doen over zoete dingen, waarvan ik als ik het heb geproefd denk: ‘was dit het nou?’). Maar écht écht waar: té lekker gewoon. Ik blijf van die koeken eten en kan mezelf daar niet bij bedwingen. En dat is echt uitzonderlijk in mijn geval. Want ik ben heel goed in het niet eten van ‘ongezond’ voedsel.
Chewy chocolate chip cookies
In het verhaal hierboven heb je dus gelezen hoe mijn liefde voor koekjes is gegroeid. Ik ben dus steeds meer bezig met het bedenken van leuke receptjes voor lekkere koeken. Zo heb ik op deze blog bijvoorbeeld ook al dit recept voor echt MEGA lekkere red velvet koeken met witte chocolade staan. En ja, dan kan de klassieker natuurlijk niet uitblijven: chocolate chip cookies. En chewy/smeuïg dat ze zijn! Niet normaal gewoon.
Chocolate chip cookies
Ingrediënten
- 75 g suiker
- 75 g bruine basterdsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 175 g roomboter kamertemperatuur
- 1 ei
- 225 g patentbloem
- 1 tl vanille-aroma
- 125 g chocolate chips (pure chocoladedruppels)
- snuf zeezout
Instructies
- Klop de roomboter luchtig met een handmixer. Voeg de bloem, suiker, bruine suiker, bakpoeder toe & mix goed. Voeg het ei & vanille-aroma toe en mix nogmaals.
- Bestuif het aanrecht met bloem. Haal het deeg van hierboven uit de kom en leg op het aanrecht. Kneed nu verder met de hand tot alles (vooral de roomboter) goed verspreid zit. Voeg de chocolate chips toe en kneed goed tot alle chocolate chips verdeeld zitten. Vorm een bal van het deeg, verpak het met plastic folie en leg in de koelkast voor circa 1 uur (Echt doen!! dit zorgt ervoor dat de koekjes niet te veel uitlopen in de oven).
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal het koekjesdeeg uit de koelkast. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken. Draai hier balletjes van en verdeel deze balletjes over 2 met bakpapier beklede bakplaten (eventueel de bakplaten één voor één doen). Bak ze in het midden van de oven voor circa 12 min. tot smeuïge koekjes. Let op! Koekjes lijken nooit gaar op het moment dat je ze uit de oven haalt. Ze garen nog verder op het aanrecht en dan worden ze pas goed. Laat de koekjes dus helemaal goed afkoelen voordat je ze eet. Bestrooi met zeezout als ze zijn afgekoeld.
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂