Tonijntataki met sojaparels, wasabimayonaise & bosui

Een paar dagen geleden stond het receptje van de overheerlijke sojaparels online op Maddie’s Foodlife. En laat ik daar nou eens dit top gerechtje mee hebben gemaakt! Deze tonijntataki met sojaparels, wasabimayonaise & bosui is geweldig. Lekkerder dan dit kan haast niet (en dat meen ik serieus). Echt één van mijn favorietjes (als je dat nog niet had gemerkt) die regelmatig bij ons thuis op tafel staat. Of het nou als voorgerechtje is of voor bij de borrel. Het blijft een topper!

Hoe kom ik aan dit gerechtje?

Ik denk dat een aantal van jullie dit gerechtje wel zullen kennen maar een aantal er ook echt nog nooit van gehoord hebben (en dan heb ik het zowel over de tonijntataki als over sojaparels). Deze combi ken ik van een restaurant bij mij in de buurt. Dit is echt hun special dish en dit staat dan ook al een aantal jaar standaard op de kaart. Ik vond dit zó lekker dat ik het gewoon na moest maken. En zo gezegd, zo gedaan. Het is top gelukt & smaakt precies hetzelfde. Sindsdien maak ik het bijna altijd als ik wat te vieren heb of gewoon als ik er zin in heb. 😉

Tonijntataki

Tonijn aan stuk koop je bij de visboer. Het is belangrijk dat je echt een goed stuk tonijn pakt (dus zonder al te veel spiertjes/witte sliertjes etc., het liefst zelfs helemaal zonder), want anders is het én zonde van je geld én doet de tonijn het gerecht geen recht.

Sojaparels

In dit recept wordt er gebruik gemaakt van sojaparels. Ik kan je vertellen: sojaparels zijn hemels!!! Als ik ze heb gemaakt, lepel ik zo een heel bakje uit. Klik hier voor het recept om sojaparels te maken van tapioca.

Tip: Ook lekker met wat zoetzure groenten zoals komkommer of radijs! Maakt het gerechtje nóg beter af. Als je een richting wil van goede zoetzure komkommer: het receptje hiervoor staat in mijn ultieme recept voor Rendang (ook zeker een aanrader!!). Dat receptje voor zoetzure komkommer kan je dus in een kleinere hoeveelheid maken of je kan andere groenten in plaats van komkommer marineren zoals radijs.

Tonijntataki met sojaparels, wasabimayonaise & bosui

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Koeltijd 2 uur

Materiaal/apparatuur

  • Kleine koekenpan

Ingrediënten

  • 75/100 g tapiocaparels
  • 75 ml sojasaus circa een half flesje sojasaus (de parels moeten in ieder geval een verdubbelde hoeveelheid sojasaus in het bakje hebben)
  • 0,5 tl wasabi
  • 2 el mayonaise
  • scheutje citroensap
  • 1 bosuitje
  • 200 g verse tonijn aan stuk
  • 1/2 el olie
  • 4 el furikake

Instructies

  • Maak de sojaparels van de tapiocaparels en de sojasaus. De link voor het recept staat in de tekst hierboven.
  • Meng de wasabi samen met de mayonaise. Maak op smaak met een scheutje citroensap. Snijd het bosuitje in schijfjes.
  • Pak het stuk tonijn. Smeer de zijkanten in met olie. Dip de oliekanten in de furikake, zodat de zijkanten helemaal verpakt zitten met furikake (let op! Pak wel de goede zijkanten. Bij tonijn aan stuk moet je altijd goed kijken hoe je het gaat snijden. De zijkanten zijn bij tonijntataki in dit geval de 4 lange kanten. Oftewel: de bovenkant, onderkant en de 2 lange zijkanten die daar tussenin zitten (dus niet de 2 korte stukjes)). Schenk een klein scheutje olie in een koekenpan en leg de tonijn erin. Bak aan elke kant waar furikake aan zit een paar seconden totdat alle zijkanten zijn gegrild (er komt dan een klein bruinig laagje op de zijkanten).
  • Snijd de tonijn in plakjes van circa 1 cm (circa 6/8 plakjes). Als het goed is zit aan de zijkanten van elk plakje nu een grillrandje met furikake. Serveer met de wasabimayonaise, gesneden bosui en sojaparels. Eet het bij de borrel, als voorgerecht of samen met wat rijst & groenten als hoofdgerecht.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close