Healthy Caesar salade met yoghurtdressing & kip

Mmmh. Ik hou van een goede Caesar salad. Vroeger voor het eerst gegeten in Amerika (en dan heb je meteen de goede te pakken natuurlijk). Sindsdien ben ik verkocht. Ik kon er tijdens die vakantie geen genoeg van krijgen en at dus elke dag een Caesar salad met de bekende Caesar dressing. Destijds lustte ik nog geen hamburgers of pannenkoeken (say whuuuuuuut, hoe dan?!), dus toen ik terugkwam van mijn trip naar Amerika was ik niet veel aangekomen, haha. Toch is de Caesar salad ook niet bepaald gezond (saus op basis van mayo, krokante kip, bacon etc.). Altijd beter dan een dikke vette hamburger in ieder geval. Maar omdat ik nu op dieet ben, moest ik iets anders verzinnen voor mijn cravings naar de geweldige Caesar salad. En toen kwam ik dus met deze salade: een healthy Caesar salade met yoghurtdressing & kip. Hartstikke lekker & super voedzaam!!

Yoghurt

In dit recept voor mijn healthy Caesar salade met yoghurtdressing & kip maak ik natuurlijk gebruik van yoghurt voor mijn yoghurtdressing. Maar which one? Dit is in principe jouw eigen keus! Je kan het natuurlijk maken met magere yoghurt (het minst vet). Deze yoghurt is alleen wat dunner, dus dan zal de dressing ook dunner zijn. Je kan het ook proberen met bijvoorbeeld een Griekse yoghurt. Deze is wat dikker & romiger en hierdoor zal de yoghurtdressing waarschijnlijk ook nét wat lekkerder zijn (maar dan krijg je wel weer met vet/kcal binnen). Dit is dus jouw eigen afweging!

Healthy caesar salad

Porties 2 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Kleine pan
  • Middelgrote koekenpan
  • Mengkommetje of maatbeker

Ingrediënten

Salade:

  • 2 eieren
  • 2 kipfilets
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper & zout naar wens
  • 1 avocado
  • 100/125 g kropsla/romaine sla
  • 1 halve komkommer
  • 12 kleine tomaatjes
  • 30 g Parmezaanse kaas

Saus:

  • 6 el yoghurt
  • 0,5 blikje ansjovis
  • 1 tl mosterd
  • snuf zwarte peper
  • scheut citroensap
  • 1 el worcestershire saus
  • 1 el agave siroop

Instructies

Salade:

  • Breng een klein pannetje met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook voor 6-10 min. (ligt eraan hoe hard je jouw eitje wil).
  • Marineer de kip met de olijfolie, knoflookpoeder en peper en zout. Bak in een koekenpan tot gaar.
  • Snijd de avocado in de lengte door de helft, ontpit, verwijder de schil en snijd in plakjes. Snijd de komkommer in plakjes. Halveer de tomaatjes.
  • Verdeel de sla over 2 diepe borden. Voeg de zelfgemaakte saus toe (kijk zelf even hoe veel je precies wil. Kan zijn dat je iets over houdt) en meng met je handen goed door. Verdeel de tomaatjes, avocado, ei, komkommer en kip over de salade. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen & your salad is ready!!

Saus:

  • Doe alle ingrediënten voor de saus in een mengkom en mix met de staafmixer tot een glad geheel.

Op zoek naar meer gezonde gerechtjes? Kijk dan eens hier. Wat dacht je van deze groene spinaziepannenkoeken caprese (yum!!) of dit healthy bananenbrood met blauwe bessen, pecan & pure chocolade?

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close