Carpaccio clubsandwich recept

Als er iets is wat ik vaak maak en/of eet is het wel carpaccio. Simpel, maar wel heel lekker. Én geliefd bij velen. Heel veel mensen nemen als  gerecht in een restaurant tijdens de lunch een broodje carpaccio of tijdens diner carpaccio als voorgerecht. Dit wordt vaak als standaard gezien. Misschien is het dat ook wel een beetje, maar ja, het gerecht carpaccio kan er ook niets aan doen dat het zo lekker is. Om lekker in die carpacciosfeer te blijven (omg ik heb er terwijl ik dit schrijf gewoon weer zin in) heb ik voor jullie het receptje voor mijn carpaccio clubsandwich. Onderstaand recept is voor 2 porties. Dat betekent in deze: 2 borden zoals op de bijgevoegde foto staat. En ondanks dat carpaccio zo lekker is, 1 sandwich is écht genoeg. Geloof mij nou maar!

Inspiratie

Waar komt mijn inspiratie voor deze carpaccio clubsandwich nou vandaan? In het welbekende Oss hebben we een restaurant genaamd La Colline die al een hele lange tijd een carpaccio sandwich serveren. En aangezien ik hier gedurende mijn tijd op de middelbare school heel vaak ben geweest, heb ik ook heel vaak deze sandwich naar binnen gewerkt. Ik wou hier graag mijn eigen versie op maken en dit is ‘m geworden.

Carpaccio clubsandwich

Deze carpaccio clubsandwich is ideaal voor de lunch. Gezellig met vrienden/vriendinnen of gewoon in je eentje omdat je wel wat lekkers hebt verdiend (en anders verzin je hier vast wel een excuus voor ;)). Je kan alleen de sandwich eten of het serveren met frietjes, chips of een kleine salade.

Carpacciosandwich

Porties 2 porties
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • koekenpan of tosti-ijzer

Ingrediënten

  • 6 sneetjes casinobrood
  • halve courgette
  • halve komkommer
  • 4 el Truffelmayonaise
  • 2 plakjes old Amsterdam
  • 1 pak carpaccio of 125 g verse ossenhaas in plakjes
  • 1 handje pijnboompitten
  • 50 g zongedroogde tomaatjes
  • 2 handjes rucola

Instructies

  • Smeer de sneetjes brood in met boter en bak goudbruin in de koekenpan of tosti-ijzer.
  • Snij plakjes van de courgette en bak in de koekenpan voor circa 3 minuten. Snij de komkommer in plakjes.
  • 1 sandwich: pak een snee casinobrood en smeer in met 1 el truffelmayonaise. Beleg met de helft van de courgetteplakjes en de helft van de komkommerplakjes. Doe er een plak old Amsterdam op. Dan komt de volgende snee op deze snee. Smeer deze ook in met 1 el truffelmayonaise. Doe de helft van de carpaccio hier op. Maak op smaak met peper en zout. Doe de helft van de pijnboompitjes samen met 25 g zongedroogde tomaatjes en een handje rucola erop. Maak de sandwich af door de 3e snee erop te leggen.
  • Herhaal stap 3 voor de 2e sandwich.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close