Deze gehaktballetjes in tomaten-ketjapsaus zijn werkelijk waar heerlijk!! OMG, toen ik deze voor het eerst had gemaakt was ik verkocht. Het is ook gewoon bij zó veel dingen lekker. Het is geweldig als hapje bij de borrel, maar ook bij het avondeten. Denk hierbij aan gerechten zoals met rijst, puree, stamppot of bij de pasta: pasta met gehaktballen à la lady & de vagebond. Zo’n idee heb ik er dan gelijk bij, haha. Even weer terug naar het verhaal. Ik stoof deze balletjes als het ware in de saus, waardoor de saus lekker indikt en de gehaktballetjes super smeuïg/mals worden. Nooit meer droge ballen met dit recept voor gehaktballetjes in tomaten-ketjapsaus!!
Vorkprikkers
En.. Hoe leuk zijn die vorkprikkers?! Ik heb ze pas nieuw, maar vond ze zo schattig. Een super leuke vervanger voor de doodnormale satéprikker. Ze zijn van het merk La de da Living. Zelf heb ik ze gekocht via Westwing, maar ik zag dat ze ook een site hadden! Klik hier om naar het recept te gaan. En nee, dit heb ik zelf betaald, gewoon enthousiast. 😉
Tip: Strooi er wat vers gesneden bieslook overheen!
Gehaktballetjes in tomaten-ketjapsaus
Materiaal/apparatuur
- Mengkom
- Braadpan
Ingrediënten
- 500 g gehakt half-om-half
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- 1 el chilisaus
- 1 el mosterd
- 5 of 6 el paneermeel
- 500 ml water
- 1 bouillonblokje rund
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 1 pak tomatenblokjes 400 g
- 6 of 7 el ketjap
- 1 el sojasaus
Instructies
- Doe het gehakt in een kom. Snijd de ui & knoflook fijn en voeg toe. Voeg ook een ei, chilisaus, mosterd en paneermeel toe en meng goed door elkaar met je handen tot dat alles verspreid is. Draai gehaktballetjes van het gehakt (middelgrote, dus niet te klein maar zeker ook niet te groot).
- Doe een scheutje olie in een braadpan en leg de gehaktballetjes hierin. Braad de gehaktballetjes aan tot dat ze aan alle kanten goudbruin zijn (dit duurt een paar minuutjes. Ze hoeven nu nog niet gaar te zijn). Blus ze dan af met het water en voeg het bouillonblokje, tomatenpuree, tomatenblokjes, ketjap en sojasaus toe. Breng aan de kook en laat dit op laag vuur voor circa 25 minuten stoven. De saus zal nu indikken en lekker rondom de balletjes gaan zitten en de balletjes zullen garen in de saus, waardoor ze super mals blijven.
Op zoek naar meer borrelhapjes? Klik dan hier. Op zoek naar lekkere hoofdgerechtjes? Neem dan hier eens een kijkje!
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂