Mango passievrucht chia pudding | Ontbijt recept

Ik vind dit dus echt een mega lekker zomers, makkelijk en gezond ontbijtje! Door de chiazaadjes te mengen met amandelmelk (ongezoete variant) en wat mayple syrup (voor de smaak) en een tijdje weg te zetten in de koelkast (het beste resultaat na één nachtje, maar in ieder geval minimaal 3 uur), ontstaat er een soort pudding. Chiazaad heeft namelijk een bindend effect. Wanneer deze zaadsoort in aanraking komt met vocht (dus (plantaardige) melk, water of iets dergelijks) ontstaat er een soort gelei-achtig laagje rondom de chiazaadjes: chiapudding dus. Gecombineerd met mango & passievrucht voor mijn recept voor mango passievrucht chia pudding is het al helemaal top. Je zou de chiapudding natuurlijk ook los kunnen eten (dus zonder de mangopuree en passievruchtpulp) als je dit te veel werkt vindt, maar geloof me: het maakt het echt een stúk lekkerder.

Combinaties

Je hebt héél véél verschillende combi’s met chiapudding. Natuurlijk is deze mango passievrucht chia pudding het lekkerst, anders deel ik die niet, haha. 😉  Ten eerste zou je chiapudding kunnen maken met elk soort vocht, dus ook normale melk bijvoorbeeld. Ten tweede zou je de mango & passievrucht natuurlijk door iets anders kunnen vervangen (fruitsoorten zijn wel het lekkerst), zoals:

  • Bananenschijfjes
  • Rode vruchtenpuree met verse rode vruchten
  • Appelmoes & appelstukjes met kaneel
  • etc. etc. etc. –> je snapt het idee. 😉
Tip: Garneer met een handje blauwe bessen!

Mango passievrucht chiapudding

Porties 2 porties
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 3 uur

Materiaal/apparatuur

  • Kleine pan
  • Mengkom
  • Garde

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango
  • 3 el chiazaad
  • 1 tl mayple syrup
  • 200 ml amandelmelk ongezoet
  • 3/4 passievruchten
  • paar takjes munt

Optioneel:

  • handje blauwe bessen

Instructies

  • Schil de mango, ontpit en snijd in stukken. Voeg dit toe aan een klein pannetje samen met een laagje water. Laat dit voor circa 10 min. koken op laag vuur. Pureer de mango tot een mangopuree.
  • Meng in een kommetje de chiazaad samen met de mayple syrup en amandelmelk. Zet weg in de koelkast voor minimaal 3 uur. Roer tussendoor nog een aantal keer goed door met een garde.
  • Schraap het vruchtvlees uit de passievruchten. Pak 2 glazen. Verdeel het als volgt:
    - laagje chiapudding
    - laagje mangopuree
    - laagje passievruchtenpulp
    - laagje chiapudding
    - laagje passievruchtenpulp
    - takje munt
    - optioneel: blauwe bessen

Op zoek naar meer gezonde receptjes? Klik dan eens hier. Wat dacht je van deze healthy Caesar salade met yoghurtdressing & kip? Of ben je juist op zoek naar lekkere ontbijtjes? Dan zou ik hier eens een kijkje nemen! Deze zoete aardappel hash browns zijn erg lekker en deze smoothiebowl met biet & framboos is ook altijd goed!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close