Zoals ik al vaker heb verteld, vind ik het super leuk om bestaande recepten of klassiekertjes om te toveren in een combi van verschillende recepten. En dat heb ik deze keer ook gedaan. Iedereen kent wraps, in allerlei soorten en maten natuurlijk. En iedereen kent de Caesar salade. Maar nu heb ik voor jullie de Caesar salad wrap. Super lekker en net een keer wat anders. Yum!
Caesar salad wrap
In deze wrap maak ik gebruik van de TikTok trend (jaaaaa, daar zit Maddie’s Foodlife ook voortaan al op). ‘Maar welke dan?’ Zullen jullie vast denken. De omeletwrap! In een Caesar salade zit namelijk altijd een gekookt eitje. Nu ben ik niet zo’n hele grote fan van gekookt ei in mijn wrap, dus bedacht ik iets anders: ik bak een omelet, stop er halverwege mijn wrap in, bak het even samen en klaar is mijn omeletwrap! Net zoals de TikTok trend dus. Daarna vul ik ‘m met alle Caesar salade elementen. Echt super lekker!
Caesar salad wrap
Ingrediënten
Caesar dressing
- 3 el yofresh
- 1 tl agave siroop
- 0,5 blikje ansjovis
- 1 tl mosterd
- scheut citroensap
- 1 el worcestershiresaus
- snuf zwarte peper
Caesar wrap
- 4 kipfilets
- 2 blokjes kipbouillon
- 8 plakjes bacon
- 2 avocado
- 10 tomaatjes
- 8 ei
- peper & zout
- 4 wraps
- 4 handjes romaine sla
- 80/100 g Parmezaanse kaas
Instructies
Caesar dressing
- Doe alle ingrediënten voor de saus in een mengkom en mix met de staafmixer tot een glad geheel.
Caesar wrap
- Kook de kipfilets in een ruime pan kokend water op hoog vuur samen met de blokjes kipbouillon gaar (duurt circa 15 min.). Als de kip gaar is, giet je de pan af met een zeef. Doe de kip in een kom en mix tot een pulled chicken (dit kan ook met een vork, maar mixer is sneller).
- Bak de bacon in een koekenpan krokant. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en maak fijn tot een baconcrumble. Snijd de avocado in plakjes en halveer de tomaatjes
- Kluts 2 eieren met wat peper en zout. Schenk een scheutje olie in een middelgrote pan op laag/middelhoog vuur. Giet het eimengsel erin. Laat nu bijna helemaal gaar worden. Als de bovenkant van de omelet nog iets nattig is en de onderkant al zo goed als gaar, leg je de wrap erop. Laat dit voor circa 1 min. samen meebakken en draai de omelet om. Als het goed is zit nu de omelet aan de wrap vast en heb je een omeletwrap. Haal de omeletwrap uit de pan. Herhaal deze stap nu nog 3 x (voor de andere 3 wraps). Als ze alle 4 klaar zijn, besmeer je de omeletwrap (de bovenkant waar het ei zit) met de caesar dressing. Beleg in het midden horizontaal over de wrap met de pulled chicken, tomaatjes, baconcrumble, avocado, romaine sla & rasp er nog wat Parmezaanse kaas overheen (circa 20/25 g per wrap). Rol de wrap dicht en eet ze!!
Op zoek naar meer lekkere combi recepten? Wat dacht je van deze Italiaanse burger? Zo lekker, echt de perfecte combi van twee werelden.
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂