Mini bao buns met fried chicken, srirachamayo & zoetzure groenten

Oehhhh: I LOVE bao buns. En mijn vriend doe ik hier ook zeker een plezier mee, haha. Je kan er werkelijk alle kanten mee op. Van een bao bun gevuld met pankogamba’s, zoals dit overheerlijke receptje voor bao buns met pankogamba’s, wakamé, avocado & wasabimayo (die toevallig al op Maddie’s Foodlife staat 😉 ), tot een met tonijntataki, gebakken zalm, gefrituurde kip (zoals onderstaand receptje voor mini bao buns met fried chicken, srirachamayo & zoetzure groenten) of de bekendste: een bapao. Super lekker allemaal!!!

Zelf maken of kant-en-klaar?

Soms moet je het jezelf ook even gemakkelijk maken. Vind ik dan. Ik heb daarom deze keer voor het receptje van mini bao buns met fried chicken, srirachamayo & zoetzure groenten de bao buns gekocht bij de toko (wel ZELF gekocht, daar mag ik ook credits voor krijgen ;)). En werkelijk waar: ze doen écht niet onder aan de smaak van zelfgemaakte. Plus: ze zijn ook nog eens super cute, omdat het mini’s zijn. Wil jij ze nu wel graag zelf maken (want het is wel heel leuk om te doen) of ben jij gewoon benieuwd of de zelfgemaakte écht niet lekkerder zijn dan de kant-en-klare? Dan staat hier het receptje voor zelfgemaakte bao buns.

Stomen

Stomen van de bao’s kan op 2 manieren. 1 daarvan is met behulp van een stoommand (mijn favoriete manier). Waarom is dit mijn favoriet? Omdat ik vind dat het mandje een bepaalde smaak afgeeft aan de bao’s, die ik zeker kan waarderen. 🙂 Heb jij geen stoommand thuis of vind je dit te veel werk (wat ik wel kan begrijpen, want als je maar 1 stoommandje hebt, ben je wel ff bezig)? Dan kan het altijd nog in de magnetron. Wát handig!

Mini bao buns met fried chicken, srirachamayo & zoetzure groenten

Porties 20 stuks
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 45 minuten

Materiaal/apparatuur

  • 1 grote/middelgrote kookpan
  • Stoommand OF magnetron
  • Frituur / diepe pan

Ingrediënten

Buns

  • 20 mini bao buns Mong Lee Shang Frozen Gua Bao mini double slice bun 20 x 30 g (kocht ik bij de toko)
  • circa 600 g kippendij
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uipoeder
  • 2 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • bloem voor het paneren
  • eiwit voor het paneren (circa 3/4 stuks)
  • combi van panko & paneermeel 1 zakje panko (150 g) en 2 handjes paneermeel

Zoetzure groenten

  • 2 bospenen
  • 1 komkommer
  • 100 ml witte wijn azijn
  • 2 grote el suiker
  • snuf zout

Srirachamayo

  • 3 el sriracha
  • 2 el sweet chilisaus
  • 10 el mayonaise / fritessaus
  • sap van een halve citroen
  • peper & zout naar smaak

Optioneel:

  • Zwarte sesamzaad

Instructies

  • Stoom de mini bao buns volgens de beschrijving aan de achterkant van de verpakking.
  • Verwarm de frituur voor op circa 180 graden of zet een diepe pan op met zonnebloemolie en laat warm worden (olie is goed als je crumble panko in laat vallen en het gaat sissen). Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Snijd de kippendijen in stukken van circa 5/10 cm dik (verdeel de kippendij in ongeveer 20 stukken kip). Kruid met de chilipoeder, knoflookpoeder, uipoeder, zout, zwarte peper, kerriepoeder & gerookte paprikapoeder. Meng goed door elkaar, zodat de kruiden goed verspreid zitten.
  • Verdeel het bloem, eiwit & panko/paneermeelmix over 3 diepe schaaltjes. Haal eerst de kipstukjes door de bloem, dan door de eiwit & dan door de panko/paneermeelmix. Frituur de gepaneerde kipstukken voor circa 4 min. tot goudbruin (even tussendoor de kipstukken omdraaien). Laat uitlekken op keukenpapier. Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat & hou warm in de oven.
  • Snijd de bospeen in dunne reepjes (duurt even --> je zou ook geraspte wortel kunnen gebruiken als je sneller wilt zijn). Snijd de komkommer ook in dunne reepjes (vruchtvlees verwijderen). Voeg de witte wijnazijn, suiker & zout toe. Vul af met water tot alle groenten onder staan. Meng goed. Laat dit eventjes staan, zodat de smaken goed kunnen worden opgenomen.
  • Meng alle ingrediënten voor de srirachamayo met elkaar.
  • Scheur de broodjes open. Bestrijk met circa 1 kleine el srirachamayo. Leg een stuk fried chicken erop. Maak af met wat zoetzure groenten & zwart sesamzaad. Vouw dicht & eet smakelijk!!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close