Sojaparels maken van tapioca | Super bij koude visgerechten

 

Voor sommigen van jullie zal dit bekend in de oren klinken en sommigen zullen er nog nooit van gehoord hebben: sojaparels. Letterlijk parels met de smaak van sojasaus. Een smaakexplosie: bomvol smaak dus. Ze zijn echt hemels!! Je maakt hier echt je gerecht mee af & een pluspunt: het ziet er echt super fancy uit. Je maakt gewoon je eigen soort kaviaar, hoe cool is dat?! Het is vooral echt heerlijk bij koude visgerechten zoals tonijntataki, zalmsashimi of oesters (en nog véél meer, maar dat kunnen jullie zelf uit proberen ;)).

Sojasaus in de vorm van sojaparels

Hoe chill: het is eigenlijk gewoon sojasaus in de vorm van parels. Pluspunten zijn dus (want dat háát ik echt aan sojasaus)

  • Je knoeit niet alles onder (altijd als ik sojasaus gebruik zit het letterlijk overal. Of het nou tijdens het marineren of tijdens het dippen is, sojasaus is standaard geklieder).
  • De smaak is echt veel intenser, maar kan je tegelijkertijd wel beter de verhoudingen bepalen. Met sojasaus schiet je vaak uit, doe je er nét te veel in of je gerecht valt weer in deze dip. Met deze parels is dat verleden tijd.
  • Superrrrrrr fancy zien ze eruit right?!

Tapiocaparels

Ik snap dat je dit leest en denkt: what the fuck zijn tapiocaparels. Misschien ken je het (wel de grotere variant) van het steeds populairder wordende bubble tea (ken je dit niet, dan moet je dit ook echt proberen!! De hemel). Het zijn balletjes die worden gemaakt van het zetmeel verkregen uit de cassave wortel. Eigenlijk gewoon overbodige info. Wat je wel moet weten: ze zijn onder andere te koop bij de toko of groothandels zoals de Sligro. Pak wel voor dit recept de kleine pareltjes (s)!!! Die zijn groot genoeg.

Tip: Maak op smaak met wat citroensap voor een frisser resultaat.

Sojaparels

Bereidingstijd 25 minuten
Rusttijd 2 uur

Materiaal/apparatuur

  • Grote pan
  • Kleine kom

Ingrediënten

  • 100 g tapioca parels klein (s)
  • 75 ml sojasaus circa een half flesje (de parels moeten in ieder geval een dubbele hoeveelheid in het bakje hebben)
  • Optioneel: wat citroensap

Instructies

  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg de tapioca pareltjes toe (doe dit pas als het water kookt! In koud water smelten de ongekookte pareltjes namelijk een soort van).
  • Laat dit voor circa 15/20 minuten koken tot dat de parels doorzichtig zijn (het wordt op begeven moment een beetje een kleverige brei. Dit is normaal. Dat komt straks allemaal goed. Voeg wel eventueel een aantal keer extra kokend water toe aan de pan, zodat het niet droog kookt).
  • Giet de parels in een zeef en spoel goed af met koud water. Je zult nu zien dat die kleverige brei verdwijnt en dat de parels overblijven. Schep de parels over in een kleine kom. Voeg sojasaus toe (2 x zo veel als de parels, dus dat er een flinke laag sojasaus boven de parels uit komt). Maak eventueel op smaak met wat citroensap. Zet het kommetje in de koelkast voor minimaal 2 uur. Je zal nu zien dat de sojasaus in de parels trekt --> sojaparels it is.

Op zoek naar meer lekkere sausjes/dips/parels/dressings om je gerechten mee af te maken? Neem dan hier eens een kijkje!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close