Griekse kip met salade & tzatziki | Een Griekse maaltijd

Grieks. Eten jullie het vaak? Als ik eerlijk ben, eet ik het niet heel vaak, al is de Griekse keuken écht super lekker! Moet ik toch vaker doen dus. Het probleem met mij is alleen dat ik letterlijk (bijna) alles lekker vind, dus ook gek ben van bijna alle (wereld)keukens. Vandaag staat in ieder geval Grieks op het menu. Een hele Griekse maaltijd dus: van kip gemarineerd op een Griekse manier tot een Griekse salade en samen met de tzatziki maakt dit het helemaal af. Heerlijk, Griekse kip met salade & tzatziki, al zeg ik het zelf.

Tzatziki

Jouw eigen tzatziki maken? Klik dan hier voor het lekkerste recept! Je hebt overigens ook gewoon lekkere tzatziki varianten in de supermarkt hoor. Al gaat mijn voorkeur uit naar zelfgemaakt. Deze van Dodoni is bijvoorbeeld ook top!

Tip: lekker met wat naanbrood of om het Grieks te houden, met wat pitabrood!

Griekse kip met Griekse salade & tzatziki

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Mengkom
  • Saladeschaal

Ingrediënten

Kip

  • 3 el olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • halve tl kaneel
  • halve tl uienpoeder
  • halve tl cayennepoeder
  • peper en zout van beide circa 1 tl

Salade

  • 100 g rucola melange
  • 1 puntpaprika
  • 1 halve komkommer
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 halve rode ui
  • 200 g olijven zwart
  • 200 g feta
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamicocrème evt. balsamicoazijn

Tzatziki

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 8 g dille
  • 5 g munt
  • Rasp van een halve komkommer
  • 1 klein teentje knoflook
  • Snuf zout en zwarte peper
  • 1 of 2 el olijfolie extra vergine
  • Scheutje citroensap
  • 1 tl witte wijnazijn

Instructies

Kip

  • Snijd de kipfilets in stukjes van circa 3 cm groot. Doe in een kom en voeg de olijfolie en citroensap toe. Pers de teentjes knoflook erbij en meng goed.
  • Maak de kruidenmix: alle overige ingrediënten (kruidenpoeders) met elkaar mengen. Voeg dit toe aan het kippenmengsel en meng goed door elkaar heen, zodat alles is verspreid.
  • Laat een nachtje of minimaal 3 uur marineren in de koelkast (zo krijg je de beste smaak).

Salade

  • Doe de rucola melange in een saladeschaal.
  • Snijd de puntpaprika in reepjes. Halveer de komkommer eerst in de breedte (leg dan een kant weg, want je hebt maar een halve nodig) en dan in de lengte en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd in stukjes. Snijd de tomaten in partjes, de rode ui in ringen. Voeg al deze groenten toe aan de saladeschaal. Voeg de olijven en feta (heel of in stukjes) toe.
  • Besprenkel de salade met olijfolie en balsamicocrème. Hussel goed door elkaar & ready to eat!

Tzatziki

  • Zie in de tekst hierboven het recept voor tzatziki.
Keuken: Grieks

Benieuwd naar meer Griekse recepten? Neem dan hier eens een kijkje!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close