Geen zin om te koken omdat je al zo’n lange werkdag hebt gehad, op zoek naar een lekker bijgerecht voor bij bijvoorbeeld de bbq of toe aan wat gezonds? Kies dan voor deze simpele spinaziesalade met burrata, vijgen & pistache.
Simpel is ook wel eens lekker
Deze super makkelijke salade is letterlijk binnen 5 minuten op tafel. Lekker voor als lunch of bijgerecht. Ja, ook ik hou het wel eens bij makkelijk. Zelf had ik het als lunch gegeten. Ik was een beetje op mijn gewicht aan het letten en had dus zin in salade, máár geen zin in het maken van een hele uitgebreide met van alles er op en aan. Daarom hield ik het hierbij: je hoeft maar 6 ingrediënten in huis te hebben, het is een kwestie van even alles op een bordje leggen én het nog eens voedzaam en lekker.
Vijgen
Wist je dat het vijgenseizoen loopt van augustus tot oktober? Ze zijn wel het hele jaar verkrijgbaar, maar tijdens deze periode zijn ze dus het állerlekkerst. Dit receptje heb ik in oktober gegeten, dus net op tijd! Let er bij aankoop op of de vijg een zachte schil heeft en geen harde schil. Dan zijn ze namelijk het verst. Net zoals de appel en de peer, kan je vijgen met en zonder schil eten, al weten veel mensen dit niet. Meeste gaan er namelijk vanuit dat je de vijg moet uitlepelen zoals een passievrucht, maar dat is zeker niet het geval. Vandaar dat ze in deze salade ook mét schil zijn.
Burrata
Burrata is één van mijn lievelingskazen (ja, dat zeg ik letterlijk over elke kaas wanneer ik erover praat #cheeselover). Het is een Italiaanse kaas die is gemaakt van mozzarella en room. Het heeft een super zachte smaak en is daarom lekker in heel veel gerechten! Zo ook in deze simpele spinaziesalade met burrata, vijgen & pistache.
Salade burrata, vijg & pistache
Ingrediënten
- 2 handjes spinazie
- 4 vijgen
- 1 bol burrata
- 1 handje pistachenoten
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 el balsamicocrème
- peper en zout naar wens
Instructies
- Leg de spinazie uitgespreid neer op een bord. Doe de bol burrata erbovenop en snij half open, zodat die al lekker een beetje leegstroomt.
- Snij roosjes van de vijgen door ze zowel horizontaal als verticaal half door midden te snijden. Maak met je hand de vijgen open en leg bovenop de spinazie.
- Strooi de pistachenootjes eromheen. Giet de olijfolie en balsamicocrème erop en klaar is je salade.
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂