Deze zalmtartaar met avocado, komkommer & wasabimayonaise is echt superrrr lekker!! Door de avocado lekker smeuïg. Fris en een bite door de komkommer en de bosui. Een krokantje door de sesamzaadjes. En natuurlijk het allerbelangrijkste: bomvol smaak door de ingrediënten waarmee de tartaar op smaak wordt gebracht en/of geserveerd.
Met dit gerechtje maak jij je gasten sowieso blij! 100%. Het is hartstikke easy om te maken en waan-zin-nig lekker! Wat wil je nog meer? Nou: een mooie opmaak. En ook dat heeft dit lekkere voorgerechtje. Het ziet er erg luxe uit doordat er een soort torentje van is gemaakt. De toefjes wasabimayonaise aan de zijkant, de bosuisliertjes bovenop en de bestrooide sesamzaad maken het helemaal af. Zelf heb ik gebruik gemaakt van een uitsteekvormpje of ook wel metalen kookring genoemd. Die kan je bijvoorbeeld bij de Blokker kopen voor heel goedkoop. Heb je dat er nou niet voor over? Dan kan het ook prima met een schaaltje.
Royale porties
Deze zalmtartaar met avocado, komkommer & wasabimayonaise is goed voor een royale portie. Wil je het dus als klein voorgerechtje opdienen? Halveer dan dit receptje.
LET OP: maak dit gerechtje op DEZELFDE dag en NIET al bijvoorbeeld 1 dag van tevoren. Doordat er avocado in het gerechtje zit, wordt de smaak minder lekker als je het al ver van tevoren bereidt. Je kan dit een beetje vergelijken met als je een avocado in de koelkast legt en de volgende dag bruin eruit haalt. Niet goed voor de smaak én kleur dus. Kan je nou niet anders dan het gerechtje wél al van tevoren te bereiden? Maak dan het hele receptje excl. de avocado en voeg de avocadoblokjes pas op de dag zelf toe.
Zalmtartaar met avocado, komkommer & wasabimayonaise
Materiaal/apparatuur
- Mengkom
Ingrediënten
- 300 g zalm
- 1 halve komkommer
- 2 avocado's
- 2 el sesamolie
- sap van een halve limoen
- 1,5 el sojasaus
- 3 bosui steeltjes
- 4 el mayonaise
- 2 tl wasabi
- zwarte peper
- 2 el sesamzaad zwart & wit
Instructies
- Snij de zalm in kleine stukjes tot een tartaar. Snij de avocado open, ontpit 'm en snij in net zo'n grote stukjes als de zalm. Doe beide in een kom.
- Halveer de komkommer in de lengte. Schraap met een klein lepeltje het natte vruchtvlees eruit. Snij nu ook de komkommer in even grote stukjes als de zalm & avocado en doe bij de kom. Hussel het door elkaar heen. Breng de zalmtartaar op smaak met sesamolie, limoensap en sojasaus. Meng goed met elkaar tot alle smaken zijn verdeeld.
- Pak een steeltje bosui en snij OF ze in stukjes OF net als ik schaaf je er met een kaasschaaf/dunschiller sliertjes van.
- Meng voor de wasabimayonaise de mayonaise en wasabi goed met elkaar. Breng op smaak met wat zwarte peper.
- Bouw nu de zalmtartaar op: - Vul een rond uitsteekvormpje/kookring met het zalmtartaarmengsel (het beste!) OF pak een kommetje en vul die met het zalmtartaarmengsel (gedeeld door 6 dus). Leg ondersteboven op het serveerbord dat je wilt gebruiken en haal langzaam ervan af.- Versier de bovenkant met de bosui sliertjes.- Doe wat toefjes van de wasabimayonaise op het bord naast de zalmtartaar.- Bestrooi met de sesamzaad.
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂
Erg lekker en ook nog gemakkelijk te maken.