Pastasalade met tonijn | Het lekkerste recept!

Deze pastasalade met tonijn is echt heerlijk!! Ik maak deze echt super vaak. Als ik niet echt zin heb om te koken – dus iets simpels wil maken – maar wel echt lekkere trek heb, maar ik deze pastasalade. Het is namelijk super goed gevuld, lekker van smaak en redelijk gezond! Wat wil je nog meer?

Gezond recept

Ik maak – of mijn recept nou gezond is of niet – al mijn recepten lekker op smaak. Ik heb dus liever een smaakmaker er meer in, die nét wat ongezonder is, dan dat ik het eruit zou laten. Ik vind namelijk dat smaak bij alles gewoon op de eerste plaats moet staan. Zo ook in deze pastasalade met tonijn. Van, niet lekker, maar wel gezond eten wordt niemand blij toch?! Het leven is een feestje, dus behandel je eten of eetmomentjes dan ook zo!

Tonijn

In het recept staat dat je kan kiezen uit 1 of 2 blikken tonijn. Als je voor 1 blik kiest, zit de tonijnsmaak er wel aan, maar zou je niet persé eruit halen dat er tonijn in zit. Wil je dus echt een tonijnsmaak zou ik voor de 2 blikken gaan. Ik vind beide lekker, dus kijk per keer een beetje waar ik zin in heb. En je kan zelf natuurlijk ook proeven. Dit moet je sowieso altijd goed doen. Ook als je uitgaat van een recept, is proeven echt belangrijk! Vooral als je, net zoals in dit geval, de keus hebt om er van een bepaald ingrediënt meer of minder in te doen. Iedereen heeft namelijk een andere smaak en dit is heel persoonlijk!

Verder koop ik meestal de tonijn van Fish Tales. Ik ken hier namelijk het verhaal achter (duurzaam) en vind dit dan ook heel belangrijk bij de aankoop van een product. Nieuwsgierig naar dit verhaal? Kijk dan eens hier. Deze tonijn is overigens gewoon bij meeste supermarkten te koop.

Pastasalade met tonijn

Porties 6 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Een grote pan
  • Een grote kom
  • Een kleine kom

Ingrediënten

  • 500 g penne eventueel volkoren
  • 1 rode ui
  • 2 appels
  • 20 kleine tomaatjes of 6 grote tomaten
  • 10 grote augurken strips
  • 1 of 2 blikjes tonijn in olie 142/145 g per blik, dus 284/290 g
  • 8 el Griekse yoghurt
  • 4 el yofresh
  • 3 el ketchup
  • 1 el sriracha
  • 1 tl chilisaus
  • scheutje citroensap
  • Zwart peper & zout
  • 7 tl kappertjes
  • 3 handjes rucola melange circa 50 g

Instructies

  • Zet een grote pan met water op het vuur. Kook de penne hierin volgens gebruiksaanwijzing op de achterkant van het pak tot beetgaar. Giet af, doe de pasta in een grote kom en laat afkoelen (dep of spoel de pasta niet af! Dat plakkerige laagje wat rondom de penne zit (zetmeel) zorgt juist voor meer binding met de tonijnsaus straks).
  • Snijd de rode ui in stukjes. Snijd de appels nu in even grote stukken als de ui. Snijd ook de tomaten in partjes en de augurken in stukjes. Doe alle gesneden groenten/fruit bij de pasta.
  • Doe de blik(ken) tonijn in een kleine kom. Voeg de Griekse yoghurt, yofresh, ketchup, sriracha, chilisaus, scheutje citroensap en peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar tot een saus.
  • Giet de tonijnsaus over de pasta en groenten heen. Meng alles met behulp van 2 grote lepels goed door elkaar. Voeg de kappertjes en rucola melange toe en meng voor een laatste keer door elkaar heen, zodat alles goed verspreid is.
  • Serveer deze pastasalade koud. Als je 'm niet meteen opeet, kan je het heel goed bewaren in de koelkast (denk circa 3/4 dagen). Misschien is het dan wel lekker om op het moment van serveren nog een extra handje rucola melange toe te voegen (want dit wordt slapper in de koelkast) of dit pas later (op het moment dat je het gaat eten) aan de pastasalade toe te voegen.
Neem voor meer gezonde recepten hier eens een kijkje! 

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close