Oké. Dit broodje met mashed avocado en kip (of snee brood) is echt HEMELS. Een soort van caesar salad op je boterham, maar dan met een krokant geroosterd snee brood & natuurlijk truffelmayonaise! Want.. zonder truffelmayonaise geen leven!! (vind ik dan). Een paar weken geleden heb ik Corona gehad (ja ja echt zo) & ik ben hierdoor mijn smaak en geur verloren #grootstenachtmerrie. Ik heb in de tussentijd pilletjes gekocht die hier tegen schijnen te helpen. Ik ben die gaan slikken en heb gelukkig al veel dingen terug. Mijn geur blijft helaas nog een beetje achter & qua smaken proef ik nog niet alles. Heel gek eigenlijk. Ik proef sommige smaken wel en sommige totaal niet en dat heeft niets te maken met of het subtiele of sterke smaken zijn. Zo proef ik bijvoorbeeld truffelmayo nog steeds niet (OMG huilen), terwijl dit een best sterke uitgesproken smaak is. Hopelijk komt dit binnenkort terug, want zoals ik al eerder zei: zonder truffelmayonaise geen leven!
Truffelmayonaise
Zoals hierboven is te lezen ben ik echt een truffelmayo fan. Zo heb ik dus ook al héél veel merken uitgetest. En écht: de ene truffelmayonaise is de ander niet. Degenen die ALTIJD als beste uit de test komt is Jean Bâton, zowel de black als white truffle zijn top en komen het dichtst in de buurt van de échte truffelsmaak. En wisten jullie dat je nu ook een dip hebt?! Dream coming true. Verder vind ik die van Remia (wel de legendary variant) ook wel lekker. Vaak meng ik die van Remia door die van Jean Bâton. Die van Remia is namelijk net wat zoeter en die van Jean Bâton net wat zouter. Samen is dit dus een top combi.
Kip
Als je het te veel werk vindt om voor je lunch een kipfilet te bakken, kan je ook gaan voor een gerookte kipfilet uit de supermarkt. Iets minder lekker, maar hé je kiest er zelf voor om luier te zijn. 😉
Op zoek naar meer recepten (net zoals dit broodje met mashed avocado en kip) met truffelmayonaise? Klik dan hier!
Brood met mashed avo, kip, parmezaanflakes & truffelmayo
Materiaal/apparatuur
- Koekenpan
Ingrediënten
- 2 kipfilet
- peper & zout
- 0,5 tl knoflookpoeder
- 0,5 tl kerriepoeder
- 2 dikke sneetjes brood koop een heel brood bij de supermarkt of bakker en snij hier zelf sneetjes af
- 2 avocado
- scheutje citroensap
- 6/8 kleine tomaatjes
- 60/80 g parmezaanflakes
- 2 el truffelmayonaise
Instructies
- Kruid de kipfilets met peper & zout, knoflookpoeder en kerriepoeder. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipfilets gaar.
- Grill de sneetjes brood in een grillpan of in de oven voor circa 1,5 min. per kant. Prak de avocado met wat citroensap, peper & zout. Halveer de tomaatjes.
- Snijd de kipfilet in plakjes. Beleg de gegrilde sneetjes brood met de mashed avocado, kipfiletplakjes, parmezaanflakes, tomaatjes & truffelmayonaise.
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂