Turks brood met carpaccio & pestomayonaise | Sharing recept

Als je nu nog niet weet dat ik carpaccio fan ben, dan weet ik het ook niet meer.. Sinds eind oktober heb ik deze blog & inmiddels staan al verschillende carpaccio recepten online. Want: zonder een goede carpaccio kan ik niet leven. Zo heb ik deze carpaccioclubsandwich al online staan, net zoals deze heerlijke carpacciosalade met truffelmayonaise. Normaal gesproken ben ik meer van dat laatste (truffelmayo!!!), máár geloof me als ik zeg dat deze zelfgemaakte pestomayonaise minstens nét zo lekker is. Echt waar. Vandaag voor jullie dus het recept voor een heel Turks brood met carpaccio & pestomayonaise. Mjam, klinkt overheerlijk. En dat is het ook! 😉

Sharing is caring

Sharing is caring. Dat past precies bij dit recept voor Turks brood met carpaccio & pestomayonaise. Ja, dit recept is zeker om te delen (en niet voor in je eentje op te eten. Hoop ik. Anders wil ik graag een berichtje, want dat zou oprecht heel knap zijn). En wat toevallig dat Pasen er nu net dit weekend aan komt. I-de-aal toch dit?! Letterlijk: kost weinig moeite, je hebt minder ingrediënten nodig dan dat je 8 losse broodjes zou moeten maken én het is gewoon heel gezellig om dit heerlijke brood samen te eten. Als je meer zou maken is 1 puntje (je kan 8 goede pizzapunten snijden) zeker genoeg. Is dit je enige lunch? Dan zou ik 2 pizzapunten pakken (en dan zit je echt wel vol hoor!).

Pestomayonaise

Vind je het teveel moeite om je eigen pestomayonaise te maken? Dan kan je natuurlijk ook gewoon een bakkie pesto door een paar eetlepels mayo roeren. Máár kom op: dat is toch een stúk minder lekker?! Graag een beetje moeite doen dus, dan bedanken jouw smaakpupillen je wel terug! 🙂

Heel Turks brood carpaccio

Porties 8 sneetjes
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Oven
  • hakmolen/staafmixer

Ingrediënten

Brood

  • 1 Turks brood
  • 250/300 g carpaccio
  • Peper & zout
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 80/90 g parmezaanflakes
  • 100 g (half)zongedroogde tomaatjes
  • 100 g rucola

Pestomayonaise

  • 1 plant basilicum
  • snufje suiker
  • 3/4 el mayonaise
  • 40 g parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 35 g pijnboompitten
  • sap van een halve citroen
  • peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het Turkse brood krokant (circa 4/5 min.). Maak in de tussentijd de pestomayonaise: voeg alle ingrediënten voor de pestomayonaise toe in een kom en mix met de hakmolen of staafmixer tot een gladde pestomayo.
  • Rooster de pijnboompitten voor circa 3 min. tot mooi goudbruin. Snijd het Turkse brood open. Besmeer de onderkant met de zelfgemaakte pestomayonaise. Beleg met de carpaccio. Kruid het carpacciovlees met wat peper & zout. Verdeel de geroosterde pijnboompitten, parmezaanflakes, zongedroogde tomaten en rucola over het brood. Druk de bovenkant van het Turkse brood er weer op & klaar om te eten!!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close