We gaan vandaag de Aziatische kant op: super lekker gemarineerde kipdijfilet (en ja, gebruik écht kippendijfilet! Ik was hier eerst ook nooit zo’n fan van, maar als je goede koopt (een goede van de supermarkt of van de slager) dan is het mega lekker. Kippendij blijft ook veel beter mals en past perfect in dit soort gerechten) met noodles. De marinade waar je de kippendijfilet in marineert is er eentje die je zelf maakt: een soort zoete ketjapsaus. Vandaag dus voor jullie: noodles met kip & paksoi in een zoete ketjapsaus. Mjammie!!
Is marineren wel écht nodig?
Ja. Een dikke vette ja. Al zet je de gemarineerde kippendij maar een half uurtje even weg in de koelkast. Dit is al een wereld van verschil. Trust me. De kip zuigt namelijk de marinade op en dit zorgt ervoor dat óók de kip lekker veel smaak heeft in dit gerecht. Ik heb vaak genoeg gerechten gegeten waarvan ik dacht: ahhhh had dit nou langer laten marineren. Dus doe dit!! En hierbij geldt natuurlijk: hoe langer, hoe lekkerder.
Zoete ketjapsaus
Dit receptje voor noodles met kip & paksoi in een zoete ketjapsaus is redelijk zoet (duhhh de zoete ketjapsaus). Wil je ‘m nou iets minder zoet? Laat dan de bruine suiker achterwege! In deze zoete ketjapsaus wordt gebruik gemaakt van 5-spices. Dit is te koop bij de supermarkt (bijvoorbeeld deze van Jonnie Boer) of de toko.
Tip: Serveer met wat gesneden bosui & geroosterde sesamzaadjes!
Noodles kip, paksoi & paprika in een zoete ketjapsaus
Ingrediënten
Kipmarinade
- 4 kippendijfilet circa 360 g
- 1 tl 5-spices
- 2 el sesamolie
- 3 el sojasaus
- 5 el ketjapsaus
- 3 tl rice vinegar
- 1,5 el vissaus
- 2 el bruine suiker
Noodles
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 cm gember
- 2 puntpaprika's
- 1 paksoi
- 250 g eiermie eggnoodles
- 0,5 el maïzena
Instructies
- Snijd de kippendijen in stukjes. Voeg ketjap, 5-spices, sesamolie, sojasaus, rice vinegar, vissaus & bruine suiker toe. Laat dit voor minimaal 30 min. marineren in de koelkast.
- Snijd in de tussentijd de sjalot, knoflook, rode peper en gember fijn. Snijd de puntpaprika's in reepjes. Snijd het kontje en het groene deel van de paksoi af en snijd het witte gedeelte in reepjes.
- Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de eiernoedels toe en laat voor circa 5 min. koken. Spoel af met koud water.
- Verhit wat kokosolie in een wokpan. Voeg de gesneden sjalot, knoflook, rode peper en gember toe en laat dit fruiten op middelhoog vuur. Voeg de gesneden rode paprika & de gemarineerde kip (+ alle marinade) toe. Wok dit voor circa 2 min. Voeg dan de gesneden paksoi toe. Laat dit voor circa 5 min. mee wokken (kijk even of de kip gaar is. Kippendij blijft wel wat meer roze). Meng 0,5 el maizena met 1 el water en voeg toe aan de wok. Meng goed door en laat dit inkoken voor circa 1 min. (het wordt iets meer sticky). Voeg dan de noedels toe en meng goed door elkaar. Serveer met wat gesneden bosui en/of sesamzaadjes.
Op zoek naar meer Aziatische recepten? Neem hier eens een kijkje! Wat dacht je van deze lemper (Indonesische rijstrolletjes) met kip of dit recept voor Tom kha kai soep (de lekkerste Thaise kippensoep!).
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂