Jammie!!! Deze parelcouscous is echt top! Redelijk makkelijk te maken & serieus bomvol smaak. Er zitten lekker veel groentjes in dit gerechtje verwerkt, zoals courgette, puntpaprika & bospeen, dus voedzaam is het zeker! Doordat de parelcouscous wordt gekookt in groentebouillon, komt er nóg meer smaak in het gerechtje + je hebt super lekker kookvocht dat je erbij kan schenken, waardoor dit gerechtje voor smeuïge parelcouscous met groenten, je leest het al, super smeuïg wordt! De toevoeging van kalamata olijven (zoutig) & blanke rozijnen (zoetig) maakt dit gerechtje helemaal af.
Stoven in witte wijn
De groenten stoven in witte wijn zorgt voor meer smaak aan de smeuïge parelcouscous met groenten. Ben jij nou zwanger en vind je dit eng? Of wil jij gewoonweg geen alcohol (verdampt wel bijna allemaal hoor) om een of andere reden? Dan kan je de wijn natuurlijk gewoon vervangen door water. 🙂
Parelcouscous met groenten, kalamata olijven & rozijnen
Materiaal/apparatuur
- 1 grote pan
- 1 kleine pan
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 2 grote teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- 1 groene courgette
- 1 puntpaprika
- 2 wortels/bospeen
- 350/400 ml witte wijn
- 1 klein blikje tomatenpuree
- paar takjes tijm
- peper & zout
- 4 tl kerriepoeder
- 300 g parelcouscous
- 1 blokje groentebouillon
- 150 g blanke rozijnen
- 200 g netto gewicht kalamata olijven
Instructies
- Snijd de rode peper, knoflook en sjalotjes fijn. Snijd alle groenten (courgette, paprika, bospeen) in mini blokjes (dus echt klein! circa 1 x 1 cm)
- Voeg een scheutje olie toe aan een grote pan. Voeg fijngesneden rode peper, sjalot en knoflook toe en fruit voor circa 2 min. op middelhoog vuur. Voeg dan de blokjes groenten toe & laat meebakken voor circa 3 min. Blus af met de witte wijn & een scheut water (tot alles onderstaat). Voeg het blikje tomatenpuree en de takjes tijm toe. Zet de deksel op de pan & laat dit stoven voor circa 20 min. op middelhoog vuur tot de groenten (vooral de bospeen) beetgaar is (mag nog wel een bite in zitten). Maak als het klaar is op smaak met peper, zout & 2 tl kerriepoeder & verwijder de tijmtakjes.
- Kook in de tussentijd de parelcouscous gaar volgens de achterkant van de verpakking. Voeg alleen een groentebouillonblokje toe aan het water voor de smaak (je kookt het dus als het ware in groentebouillon).
- Laat de rozijnen weken in warm water voor minimaal 5/8 min. Snijd de kalamata olijven in schijfjes.
- Giet de parelcouscous af maar vang wel het kookvocht op!!! Stop de parelcouscous in een grote serveerkom. Maak op smaak met 2 tl kerriepoeder. Voeg het gestoofde groenten mengsel toe. Roer goed door. Voeg de geweekte rozijnen en kalamata olijven schijfjes toe. Voeg als laatst het opgevangen kookvocht (of te wel ingedikte groentebouillon toe) en roer alles goed door. Eet smakelijk!
Meer vegetarische receptjes maken? Kijk dan eens hier. Wat dacht je van deze vegetarische Surinaamse roti met zoete aardappel & aubergine? Of ga jij meer voor de Mexicaanse kant vandaag & kies je voor deze vega tacocheesecake (ja je hoort het goed, taco én cheesecake in één!!!) met vegetarisch gehakt?
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂