Miso scrambled eggs | Scrambled eggs op z’n Japans

Je eitjes een keer op een andere manier? Deze miso scrambled eggs zijn daar perfect voor. Eigenlijk precies hetzelfde als de scrambled eggs zoals je ze kent, maar dan op z’n Japans. Nét een keer wat anders dan anders. Yummie!!

Miso

Kennen jullie miso eigenlijk al wel? Je hebt 2 soorten: witte en rode miso. In dit receptje maak ik gebruik van de rode variant. Miso is eigenlijk een soort sojapaste, dus als ik het moet uitleggen vergelijk ik het altijd met sojasaus, maar dan een pasta in plaats van vloeibaar. Je kan je dus voorstellen dat dit aardig zout is, dus daarom heb je in het recept voor miso scrambled eggs zeker geen zout meer nodig. Doordat het ei heel neutraal is en je het serveert op brood, is dat zeker een top combi! Miso heeft best een aparte smaak, dus je houdt ervan of niet. Maar als je bij die eerste partij hoort, moet je dit zeker eens proberen!

Miso scrambled eggs

Porties 1 portie
Bereidingstijd 12 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • Scheutje melk
  • 1 grote tl miso
  • snufje suiker
  • 2 sneetjes brood
  • 40 g roomboter
  • handje Parmezaanse kaas snippers

Optioneel

  • Verse tuinkruiden
  • chilivlokken

Instructies

  • Meng de eieren, eidooier, melk, suiker en miso goed met een garde door elkaar heen. Dit duurt even --> blijf roeren tot je bijna geen klontjes meer ziet van de miso.
  • Rooster je brood. Smelt de roomboter in een kleine koekenpan op laag vuur. Voeg het eimengsel toe en bak voor circa 2 min. Blijf continue omscheppen met een pannenlikkerspatel tot het gaar is, maar nog wel een beetje zacht. Schep de miso scrambled egg op het geroosterde brood. Maak af met wat Parmezaanse kaas snippers, tuinkruiden en chilivlokken.

Op zoek naar meer lekkere ontbijt receptjes? Kijk dan eens hier. Als je fan bent van de welbekende monchoutaart is deze monchoutaart pannenkoeken met bastogne & kersen echt top. Zo goddelijk!!! Meer van de baked oats? Dan is deze banoffee baked oats met dulce leche en crumble echt super.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close