Deze volkoren pastasalade met Heks’nkaas is een top gerechtje voor de zomer: lekker als het zonnetje schijnt niet een té zware maaltijd naar binnen werken, maar wel een die hartstikke lekker is en vooral lekker fris. En pluspunt: ook nog eens lekker healthy. Ja iknow, zo healthy is Heks’nkaas helemaal niet. Maar doordat je maar 1 bakje voor heel deze bak gebruikt (en het is veel pastasalade hoor. Je zit hierna echt wel vol), valt dat natuurlijk allemaal wel weer mee. En doordat je er super veel groentjes in stopt en lekkere noten, is het ook nog eens heel erg voedzaam.
Heks’nkaas
Voor dit receptje gebruik je de welbekende Heks’nkaas. Een favorietje bij velen. Op veel verjaardagen zie je ‘m op tafel staan samen met wat crackertjes of groentjes. Ik dacht: dit moet ik kunnen combineren in een zomerse pastasalade. En ja hoor, hier is die dan: Mijn volkoren pastasalade met Heks’nkaas. Zelf proef ik helaas, doordat ik corona een tijdje geleden heb gehad, nog steeds geen knoflook (en mijn zout is ook minder), dus daar gaat mijn Heks’nkaas smaak. 🙁 Gelukkig heb ik mijn familie die het natuurlijk niet heel erg vind om alles even voor te proeven (en daarna heel de bak leeg te eten) en hij is zeker goed gekeurd! Wil je nóg meer Heks’nkaas smaak? Dan kan je ook gaan voor 2 bakjes. Dan is de pastasalade alleen wat minder healthy, maar als je niet hoeft op te letten of iets, kan dat ook prima!
Volkoren pastasalade met Heks'nkaas
Materiaal/apparatuur
- Middelgrote pan
- Grote serveerkom
Ingrediënten
- 400 g volkoren pasta fusilli
- 400 g kipfilet gerookt 2 stuks
- 1 bakje Heks'nkaas 200 g
- 100/120 g geraspte wortel
- circa 15/20 tomaatjes
- 1 komkommer
- 100 g cashewnoten
- 3 bosui
- 2 handjes rucola
- flinke snuf zwarte peper
- snuf zout
Instructies
- Kook de pasta volgens de achterkant van de verpakking gaar. Halveer de tomaatjes. Snijd de komkommer in halve plakjes. Snijd de bosui in ringetjes.
- Giet de pasta af. Spoel met koud water (tot het helemaal niet meer warm is). Laat even lekken. Schep over in een grote serveerkom. Schep er de Heks'nkaas bij. Roer goed door. Voeg de geraspte wortel, gesneden tomaatjes, wortel, bosui, cashewnoten en rucola toe. Meng alles goed door (hier ben je wel even mee bezig). Maak op smaak met een flinke snuf zwarte peper & zout.
Op zoek naar meer lekkere receptjes voor het Voorjaar? Klik dan eens hier. Wat dacht je van deze spaghetti met witte asperges, spinazie & hamreepjes? Of ga jij voor de Zomerse ontbijtjes en wil jij deze mango passievrucht chiapudding maken?
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂
Ziet er goed uit, ga het vanavond proberen. Voeg je de gerookte kip ook nog toe op het laatst?