Romige spaghetti carbonara op klassieke wijze

Carbonara is een Italiaanse bereiding van je pastagerecht. Deze bereiding is algemeen bekend en de meeste zullen het daarom ook wel kennen. Voor jullie dus mijn versie van het recept voor romige spaghetti carbonara op klassieke wijze. Waarom zeg ik op klassieke wijze? Lees dan verder.

Klassieke wijze

Ik maak in mijn romige spaghetti carbonara gebruik van pancetta, eieren, pecorino & zwarte grove peper. Veel mensen vervangen deze originele ingrediënten voor andere ingrediënten, zoals:

  • Pancetta: wordt vaak vervangen door spekreepjes.
  • Ei: wordt vaak vervangen door room.
  • Pecorino: wordt vaak vervangen door Parmezaanse kaas.
  • Zwarte grove peper: wordt vaak weggelaten.

Met bovenstaande vervangers krijg je óók een hele lekkere pasta carbonara, maar dat is niet de klassieke bereiding.

Makkelijk & snel

Bij pasta carbonara denken veel mensen al snel dat het veel werk is. Vooral bij de klassieke bereiding met eieren. Maar eigenlijk is dit juist heel makkelijk. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en het staat binnen 20 minuten op tafel. Als dat niet het proberen waard is, weet ik het ook niet meer.

Wil je nou je eigen spaghetti maken? Klik dan hier voor het basisrecept om zelf pastadeeg te maken.

Spaghetti carbonara

Recept om de klassieke Italiaanse spaghetti carbonara te maken.
Porties 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Garde

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti gedroogd
  • 250/300 g pancetta
  • 4 eieren
  • 150 g pecorino
  • zwarte peper

Instructies

  • Zet een pan op met water en kook de spaghetti volgens instructies beetgaar.
  • Snij de pancetta in blokjes van 1 cm en bak in een koekenpan in z'n eigen vet krokant. Laat dit afkoelen.
  • Breek de eieren in een mengkom. Meng de eieren met een garde samen met ongeveer de helft van de pecorino en zwarte peper (ik gebruikte circa 3 el).
  • Giet de spaghetti af (bewaar het kookvocht!). Doe nu de spaghetti bij de pancetta samen met het eiermengsel. Voeg ook wat kookvocht toe (ik had zelf maar circa 100 ml over dus dit heb ik er allemaal bij gedaan). Zet het vuur weer aan en bak op laagvuur. Hussel alles continu door elkaar, zodat de eieren niet stollen, maar binden tot een romige saus (circa 3 minuutjes).
  • Gebruik de resterende pecorino als garnering voor op de spaghetti.
Keuken: Italiaans

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close